15.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapHírekHajlandó az állam többet fizetni, megépülhetnek a börtönök

Hajlandó az állam többet fizetni, megépülhetnek a börtönök

Komló – Folytatják, vagy inkább újrakezdik a börtön-projektet: milliárdokat szán rá a kormány. 

Népszava szúrta ki a Magyar Közlönyben, hogy egy új határozat szerint jövőre több mint 21 és félmilliárd, 2021-ben további 7 és félmilliárd, majd 2022-ben 4 és félmilliárd forintot fordít az állam börtönépítésekre. Ez pedig azt jelenti, hogy végül talán mégis megépülhetnek a korábbi helyszíneken tervezett új létesítmények. Ez Komlót is érinti.

Három éve, 2016-ban született határozat arról, hogy a hazai börtönök zsúfoltságát új börtönépületek felhúzásával kell enyhíteni. A negyven jelentkező település közül 2017-ben nyolcat választottak ki, ahol „2018 nyaráig nyolc új, az európai normáknak megfelelő, korszerű börtön épül”: Kunmadarason, Békésen, Hevesen, Komádiban, Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón.

Mivel azonban a kivitelezését csak az erre szánt központi pénznél sokkal magasabb összegért vállalták volna a kivitelezők, a közbeszerzéseket sorra nyilvánították érvénytelennek. Végül tavaly októberben közölték Ózd, Kunmadaras és Kemecse polgármestereivel, hogy törölték őket a programból.

Mi akkor hallottunk legutóbb a komlói börtönről, amikor felröppent a hír, hogy nyáron letehetik az alapkövét. Az új információk fényében ez várhatóan csúszni fog legalább egy évet, de ha a börtönről van szó, már semmit sem lehet biztosra mondani.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más