17.1 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapHírekGyermekorvosi körzetek átszervezése: Mindenki megtarthatja jelenlegi orvosát, egy körzet sorsa bizonytalan

Gyermekorvosi körzetek átszervezése: Mindenki megtarthatja jelenlegi orvosát, egy körzet sorsa bizonytalan

Komló – A gyermekorvosi körzetek átszervezése nem érinti azokat akiknek már van orvosuk, szeptemberben viszont további változások jönnek.

Dr. Fledrich János nyugdíjba vonulása, és a csökkenő gyermekszám miatt Komló eddigi 5 gyermekorvosi körzetéből 4 maradt. A megszűnő körzet miatt átszervezésre volt szükség, de fontos, hogy ez nem érinti azokat akiknek már van gyermekorvosuk. Ők maradhatnak a jelenleginél.

Az új körzetek elosztásáról ide kattintva lehet tájékozódni. A felosztás jogerőre emelkedéséig Fledrich doktor körzetének betegeit az 1. számú körzetben látják el.

A tájékoztatás kizárólag az új betegekre vonatkozik, akik lakhelyük szerint eddig a közelmúltban megszűnt Fledrich doktor körzetéhet tartoztak volna – tudtuk meg dr. Szamos Gyöngyitől a Tompa Mihály utcai körzet gyermekorvosától. 

Fledrich doktor körzetének felosztása miatt készült az említett utcatérkép, hogy azok, akik nem tudják, hová fognak tartozni, iránymutatást kapjanak. Természetesen azoknak a betegeknek, akik már egy meglévő körzethez tartoznak, de az adott utca most másik körzetbe kerül, nem kötelező háziorvost váltaniuk. Senkinek nem kell elhagynia jelenlegi háziorvosát. Ez a döntés azért született, hogy egyenletesen osszák el a város utcáit a jelenlegi gyermekorvosok között – részletezte lapunknak a doktornő.

Szeptemberben további változások jönnek

Mint megtudtuk, és értesülésünket az Önkormányzat is megerősítette a 2. számú házi gyermekorvosi körzetben ellátást végző dr. Kovács Angéla augusztus 31. napjával a feladtaellátási szerződésének megszüntetését kérte, ezért valószínüleg további átszervezésekre lesz szükség.

/címlapkép: 7300.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más