17.1 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapHírekÁtszervezik a gyermek és fogorvosi körzeteket

Átszervezik a gyermek és fogorvosi körzeteket

Komló – Egy gyermekorvosi körzet megszűnik, és a fogorvosi körzeteket is átalakítják.

Április 30-án megszűnt a négyes gyermekorvosi körzetet ellátó dr. Fledrich és Társa Orvosi Szolgáltató Bt. várossal kötött ellátási szerződése, ezért május elsejétől az önkormányzat látta el ezt a feladatot.

Egy tavaly őszi belső vizsgálatból viszont kiderült, hogy Komló jelenlegi öt házi gyermekorvosi körzetéből háromban nem éri el a lakosságszám a Kormányrendeletben meghatározott minimumot, ezért átszervezésre van szükség.

Álláspontunk szerint a sajnálatosan csökkenő gyermeklétszám indokolttá teszi a gyermekorvosi körzetek átszervezését, oly módon, hogy a jelenlegi öt gyermekorvosi körzet helyett négy házi gyermekorvosi körzet működjön a jövőben a városunkban – olvasható a tegnap megszavazott előterjesztésben.

Az átszervezés eredményeként kialakított négy házi gyermekorvosi körzet ellátási területét az előterjesztés első mellékletében lehet böngészni, ide kattintva.

A fogorvosi körzetek is változnak

A város fogorvosi körzeteinél is szükséges az átszervezés, mert míg egyes körzetekben ugyanis a lakosságszám nem éri el a jogszabályilag meghatározott minimumot, addig más körzetekben jóval meghaladja azt. Az utcák listáját az előterjesztés második mellékletében lehet megnézni.

/címlapkép: pexels.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más