12.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapHírekFüggetlen ügyészségről oktatott Polt Pécsen

Független ügyészségről oktatott Polt Pécsen

Pécs – Pécsett járt kedden dr. Polt Péter. Ön tudott róla? Nem? Ugye. Hát, más se nagyon.

A legfőbb ügyész a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának meghívására érkezett a Jogász Napokra, amelynek során 10 órától tartott előadást a joghallgatóknak. A HÖT így próbálta egy Facebook esemény keretében részvételre buzdítani a jogászokat.
„Kedves Hallgatók! 2017. április 4-én 10 órától olyan rendhagyó előadáson vehettek részt, mely a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának életében sem mindennapos. Az esemény különlegességét fokozza, hogy ilyen magas rangú közjogi méltóság ritkán fordul meg Pécsett, hallgatói rendezvények keretében pedig talán soha.
DR. POLT PÉTER, MAGYARORSZÁG LEGFŐBB ÜGYÉSZE tisztel meg minket, pécsi joghallgatókat jelenlétével, és első kézből hallhatjátok tőle, milyen kihívásokkal szembesül a XXI. század ügyészsége. Ne hagyjátok ki ezt a nem mindennapi lehetőséget, mi is tiszteljük meg Legfőbb Ügyész Urat minél nagyobb számú jelenlétünkkel. Az előadáson való részvételről igény esetén igazolást állítunk ki. Időpont: 2017. április 4., 10 óra. Helyszín: PTE ÁJK Molnár Kálmán előadóterem (48-as tér 1.) Üdv, PTE ÁJK HÖT”
Bár az idézett kiírás nyilvános volt, nemcsak, hogy a sajtó nem értesült az eseményről, de még a PTE-n belül is sokaknak meglepetést okozott. Pedig biztosan akadtak volna páran, akik kíváncsiak lettek volna arra, ahogy Polt Péter a független ügyészségről beszél.

Mert állítólag ez történt, legalábbis néhány diák szerint, akik végigülték az előadást. Volt, aki szerint a rendhagyó tanóra sablonos volt, csupán az ügyészség felépítéséről és működéséről esett szó. Tizenöt perc maradt kérdésekre, de aktuális témák még itt sem vetődtek fel.
Érdeklődtünk a HÖT-nél, olvashatunk-e majd valahol Polt Péter látogatásról. Kérdésünkre elmondták, a következő kari újságban (Expressis Verbis) lesz egy rövid beszámoló és egy interjú is. Izgatottan várjuk.

 

(A címlapkép archív, forrás: 24.hu.)

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más