-2.3 C
Komló
2023. december 11.
KezdőlapHírekFacebookon üzent Hoppálnak az Új Kezdet képviselőnője

Facebookon üzent Hoppálnak az Új Kezdet képviselőnője

Baranya – Hohn Krisztina élő videóban állt ki sorstársai mellett, akiket Hoppál Péter posztja megalázott.

 

Hoppál Péter volt kulturális államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő, oktató valószínűleg mindenkit felülmúlt a Sargentini jelentés elfogadását követő kommentháborúban. Facebook oldalán sikerült megosztania egy képet, amin Európa néhány vezető politikusa látható, akiknek nincs gyermekük. A felveztés a következő volt: „Nekik nem számít a jövő, a haza, Európa, a keresztény kultúra. Csak a Carpe diem… Ennyi.”

Nehéz ebből nem azt a következtetést levonni, hogy „akinek nincs gyereke, annyit is ér”, azaz: ezek a politikusok azért ilyen felelőtlenek és azért nincs gyermekük, mert csak a mának élnek, nem foglalkoznak a következményekkel, a jövővel.

 

A SentFilm.hu eredeti posztja

 

Ezzel a kijelentéssel két nagy probléma is van.

  • Az egyik, hogy akik egy, három, tíz vagy akárhány utóddal tovább növelik az amúgy is többmilliárdos népességet egy túlterhelt bolygón, valójában semmivel sem „jobbak”, mint akik esetleg tudatosan nem vállalnak gyereket. Sőt, hiszen más gyerekek túlélési esélyeit csökkentik ezzel. Akik pedig gyermektelenek, de sokat tesznek többek között a fenntartható fejlődésért, a békéért vagy épp az igazságos elosztásért, azok mások gyermekeinek a jövőjét építik.

De ha mindettől el is tekintünk, a gyermekvállalás akkor is magánügy, két felnőtt ember döntése.

  • A nagyobbik baj azonban a kijelentéssel az, hogy abszolút nincs tekintettel azokra, akiknek nem lehet gyermekük. A képen szereplő skót miniszterelnök, Nicola Sturgeon például épp két éve beszélt arról, hogy 2011-ben elvetélt, és utána nagyon fájdalmas időszakon ment át férjével. Egy korábbi rádióinterjúban pesdig Theresa May számolt arról, miért nincs gyerekük: annyit mondott, „nagyon szomorú dolog ez számukra, úgy alakult, hogy a párjával nem lehetnek szülők”.

 

„Azé a világ, aki teleszüli?”

Magyarországon számos pár küzd azzal, hogy nem lehet gyermekük, hogy ki tudják fizetni a drága kezeléseket, vagy hogy végre hosszú évek után örökbe tudjanak fogadni egy babát. A baranyai parlamenti képviselőnő (volt mánfai polgármester) Hohn Krisztina ma videóban üzent Hoppál Péternek, rákérdezve arra, vajon tudja-e egyáltalán a pécsi politikus, hogy miről beszélt akkor, amikor elítélte a gyermektelen párokat. Hohn ugyanis pontosan tudja milyen keresztülmenni ezen: nekik sem lehet gyermekük, ezért küzdöttek sokáig azért, hogy magukhoz vehessenek egy kisfiút, akit sajátjukként szeretnek.

 

 

Nyitókép: Hoppál Péter FB oldala

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más