kedd, május 17, 2022
KezdőlapHírekElszállítják a Határtetőn két éve illegálisan lerakott hulladékot

Elszállítják a Határtetőn két éve illegálisan lerakott hulladékot

Komló – Úgy tűnik végre pont kerül a két éve húzódó határtetői szemétlerakási ügy évégre.

Október 16-án szombaton reggel egy biokomos teherautó, és egy rakodógép jelent meg a határtetői kerteknél, és elkezdték összeszedni azt a 95 köbméter műanyag hulladékot amit még 2019-ben egy olasz rendszámos kamion rakott le a területre illegálisan.

Az Olaszországból származó hulladék habosított gumiból, műanyag rudakból (napszemüveg keretekből és selejt cipőtalpakból), illetve 45 darab, egyenként 1 köbméteres, 1,5 tonna súlykapacitású zsákokban elhelyezett gyanta alapú őrleményből, valamint 7×7 centis hengerbe préselt műanyag granulátumból állt.

Az ügyben nyomozás indult, a hatóságok pedig rövid időn belül megtalálták a kamiont, melyet lefoglaltak és az érintett fuvarozócéghez is eljutottak.

Rakodógép szedi össze az illegálisan lerakott hulladékot Határtetőn 2021.10.16-án /fotó: 7300.hu/

A rendőrség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt folytatott nyomozást, az eljárást később viszont megszüntették. Az indoklásban az állt, hogy a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése.

Az Átlátszó közadatigényléssel kikérte a Baranya Megye Kormányhivataltól az üggyel kapcsolatos intézkedések dokumentációját. A  2020 júliusában készült határozatokból kiderült, hogy a kormányhivatal 240.900 forint hulladékgazdálkodási bírságot rótt ki a hulladék “tulajdonosa” ellen, valamint kötelezte, hogy a hulladékot adja át egy hulladékkezelőnek.

Mindezek teljesítésére 30 napja volt az érintettnek, a határidő már több mint egy éve lejárt, a szemét elszállítását viszont csak most kezdték meg.

További cikkeink

Minden más

Random