7.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekBelekezdenek a Petőfi tér és környékének felújításába

Belekezdenek a Petőfi tér és környékének felújításába

Komló – Aláírta az önkormányzat a szerződést a kivitelezővel, és már a munkaterületet is átadták, indulhat a Petőfi tér és környezetének átépítése.

 

Az 580 millió forintos uniós forrásból finanszírozott közterület-rehabilitációs projekt keretében megújul a Petőfi tér és környéke. Többek között felújítják a Móricz és a Mikszáth utcát, illetve az őket összekötő szakaszokat.

A munkálatok első lépéseként lecserélik az elöregedett közművezetékeket. Ezután a járdák, a buszmegállók és végül az útburkolat felújítása következik. A környékbeli lakosok kérésének eleget téve pedig több új parkolóhely kialakítására is sor kerül.

Az új Petőfi téren a fáké és a padoké lesz a főszerep. A zöldfelületté alakított területen ezáltal megszűnik az átmenő forgalom és a parkolási lehetőség. A projekt keretében a közeli játszóteret és a Móricz Zsigmond utcában található teniszklubot is felújítják.

A projekt befejezési határideje 2020.07.31. de a városvezetés magabiztosan azt ígéri, hogy már jövőre befejeződnek a munkálatok.

Arról, hogy pontosan milyen forgalomkorlátozásokra, mikor és hol kell számítani, az önkormányzati közleményben nem írtak.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más