21.7 C
Komló
2024. július 25.
spot_img
KezdőlapHírekA rászorulók kaphatnak ingyen maszkot a Városházán

A rászorulók kaphatnak ingyen maszkot a Városházán

Komló – A Komlói Operatív Munkacsoport hirdetményben tájékoztatta a lakosságot, hogy 2020. május 4. napjától Komló városában a veszélyhelyzetre vonatkozó helyi szabályozás a következőképp alakul.

 

A gyermek háziorvosi szolgálatok működése 2020. május 4. napjától:

A gyermek háziorvosi szolgálatok – a jelenlegi járványügyi helyzethez igazodva – 2020. május 4. napjától a korábban megszokott normál rend szerint műkődnek, melynek megfelelően valamennyi gyermekorvos a saját rendelőjében végzi a betegellátást.

Fenti időponttól dr. Hermann Zoltán és dr. Fledrich János doktor úr is részt vesz az ellátásban.
A felnőtt háziorvosi szolgálatok, valamint a központi ügyeleti ellátás a megszokott rend szerint működnek.

Továbbra is kérik azonban a betegeket, hogy a kialakult helyzetre tekintettel, előzetes telefonos egyeztetést követően keressék fel személyesen a rendelőket.

 

Piac, hivatal, bölcsőde, óvoda, iskola, parkok, tömegközlekedés

A Korm. rendelet elsősorban az üzletek és vendéglátó egységek működését érintő kérdésekben határoz meg rendelkezéseket, az önkormányzat által a veszélyhelyzetre vonatkozóan korábban kiadott hirdetményekben meghatározott helyi szabályozások változatlan formában továbbra is hatályban maradnak.

Ennek megfelelően:

  • A 65. életévét betöltött személy a komlói vásárcsarnokot és a hozzá tartozó piac területét 10 óra és 12 óra közötti időben látogathatja.
  • A Komlói Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása továbbra is szünetel. A halaszthatatlan, soron kívül intézendő szociális, anyakönyvi és adóügyek elintézhetők a korábban kiadott hirdetményben megjelölt módon és elérhetőségeken.
  • A bölcsődei és nevelési intézmények működési rendjében, valamint az intézményi étkeztetés rendszerében nem történik változás. 2020. május 4. napjától a Komló Városi Óvoda, a Körtvélyesi Tagóvoda, a Kökönyösi Tagóvoda és a Hunyadi Utcai Tagóvoda ügyeleti rendszerben nyitva tart. A szünidei gyermekétkeztetésről a későbbiekben, az akkor fennálló helyzet ismeretében tudunk tájékoztatást adni.
  • A helyi tömegközlekedés menetrendje változatlan marad (munkanapokon a tanítás nélküli – tanszüneti – munkanapokra vonatkozó menetrend marad hatályban).
  • Az oktatási intézményekben bevezetett digitális tanrend a megszokott módon tovább folytatódik.
  • A közterületek, parkok látogathatóak. Azonban mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.

Fontos változás!

2020. május 4. napjától mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni. A Komlói Közös Önkormányzati Hivatal portáján maszk igényelhető azon rászorultak részére, akik szociális ellátásában részesülnek, és egyéb módon nem tudnak a maszk beszerzéséről gondoskodni.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más