19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRVédekezzen hatékonyan a kártékony rovarok ellen!

Védekezzen hatékonyan a kártékony rovarok ellen!

Sajnos nagyon sok esetben találkozunk a lakás különböző pontjain kártékony rovarokkal, amelyek megkeserítik mind a saját, mind pedig háziállataink életét. Amint megjelenik valamelyik kártevő, érdemes azonnal cselekedni, hiszen amennyiben elszaporodnak, még nehezebb lesz ellenük a védekezés. Ezek a rovarok nemcsak kellemetlenek, de sok esetben egészségünkre is káros hatással vannak. 

Ha háziállatokkal élünk együtt, akkor még fontosabb, hogy olyan szereket használjunk, amelyek nem veszélyeztetik kedvenceink életét.

Az irtószerek

Széles választékot találhatunk különböző vegyszerekből, de a Vitalpet webáruház rovarirtó szerei, eszközei az állataink számára is kímélő megoldást kínálnak. A háztartás legnagyobb ellenségei közé tartoznak a legyek, a molyok, a csótányok, a hangyák, az ágyi poloskák, a tetvek, a bolhák és egyéb rejtőzködő életmódot folytató rovarfajták.

Azok az utálatos legyek!

A légy amellett, hogy zavaró állat, hiszen mindig megtalál bennünket is és az állatainkat is, még az ételbe is belemászik. Ezáltal azonban a testén lévő baktériumok, szennyeződések belekerülnek az élelmiszerbe, hiszen tudjuk, hogy petéit ürülékbe rakja, így testén ez az anyag is megtalálható.

Még undorítóbb a helyzet, amikor elkészült ételeinkre rakja le petéit, vagy az alapanyagokat, például a húst szennyezi be. A repülő rovarok ellen hatékonyan és környezetbarát módon védekezhetünk légyfogó szalaggal vagy papírral. A légyfogó szalag és papír erős ragasztóanyaggal van bevonva és nem tartalmaz irtószert. A rovar rárepülés után odaragad és elpusztul.

Ideális megoldás olyan helyeken, ahol állatok vagy gyermekek tartózkodnak és nem akarunk erős vegyszereket használni. Akár a lakásban, de szabadtéren is használható, például istállóban, gyümölcsösben, melegházakban.

Mit tehetünk a molyok ellen?

Ahol a moly megveti a lábát, ott nehéz időszak következik a háziasszony életében. Ez a kártevő ugyanis beleköltözik a konyhaszekrényben tárolt lisztbe, búzadarába, dióba és egyéb alapanyagba, ahol aztán a teljes fejlődési fázison keresztülmegy, tönkretéve az ételeinket.

Ha nem szeretne vegyszereket használni, akkor a mechanikus védelemre kifejlesztett konyhai molylepkecsapdát ajánljuk, mely magához vonzza a lepkéket és beleszállva elpusztulnak. Ezáltal eltűnnek a szaporodásra képes egyedek.

A mászó rovarok nagyon veszélyesek!

A mászó rovarok egy része vérszívó, ezzel rengeteg kellemetlenséget okozhatnak számunkra és állatainknak is. Ha bármelyik jelenlétét érzékeljük, akkor a legrövidebb időn belül el kell kezdeni a védekezést. 

A porzószert zárt térben használhatja rejtőzködő életmódú rovarok ellen. Vékony rétegben szórja a rovarok búvóhelyeire, valamint vonulási útjaira. A kezelést érdemes 2-3 hetente megismételni.

A káros rovarokat irtsa ki még azelőtt, mielőtt elszaporodnának, használjon lehetőleg gyermekek és állatok számára biztonságos megoldást, vegyszert pedig csak abban az esetben, ha veszélyes rovarokat észlel háztartásában.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más