2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapPRTedd egyedivé, díszítsd otthonodat a különféle dekorációk segítségével!

Tedd egyedivé, díszítsd otthonodat a különféle dekorációk segítségével!

Beköltözni egy új lakásba, házba nagyszerű érzés, azonban rengeteg feladattal, tennivalóval is jár, és nagyon messze van attól az állapottól, amelyet úgy hívunk, hogy otthon. 

Annak érdekében, hogy egy lakás jól kinéző, nekünk megfelelő, kényelmes otthonná váljon, el kell kezdeni a saját ízlésünkre, stílusunkra igazítani, amelynek az apró dekorációk is részei. Stílusérzék nélkül egy lakás csak bútorok, szövetek és színek összevisszasága lesz, ami nem áll össze egy kellemes egésszé. Egy kis tervezéssel, valamint a profi lakberendezők által használt lépések követésével viszont esélyt adhatsz a sikerre.

Ahhoz, hogy célba érj, tudnod kell, hová tartasz

Éhesen vásárolni rossz döntésekhez vezet, igaz ez a lakberendezésre is. Egy üres otthont sem kell azonnal berendezni, hagyni kell rá időt, hogy belakd. Amikor pedig már csak apró nüanszok hiányoznak, nézz körül a Dublino Home dekorációi között, és válassz az ízlésednek megfelelő tárgyakat!

Számos bútorra szükséged lesz ahhoz, hogy otthonosan érzed magad, és helyet találj valamennyi holmidnak, de soha ne vásárolj meg úgy egyetlen bútort sem, hogy ne lennének meg a pontos méretek, és ne gondolnád át a szoba egészét. Sokkal nehezebb egy konkrét bútordarab köré építeni a teret, mint a tényleges méretek és az igények tudatában berendezni. 

A tervezés szükségessége

A pontos méretek ismeretében tervezd meg, mi és hova kerüljön, ne kövesd el azt a hibát, hogy rossz méretű dolgokat vásárolsz: olyan kanapét, ami nem fér be a szobába vagy nem fér át az ajtón, vagy túl kicsi asztalokat, túl nagy íróasztalokat, éjjeliszekrényeket, amelyek belógnak az ajtónyílásba. Készíts méretarányos alaprajzot és berendezési tárgyakat, próbálj ki többféle elrendezést!

Döntsd el, hogyan akarsz élni! Vedd figyelembe, hányan éltek majd a lakásban, vannak-e gyerekek, ki mit fog csinálni, milyen ambícióid vannak. Ez mind nagymértékben befolyásolja a kialakítást. Inspirálódj könyvekből, fotómegosztó oldalakon, készítsd mood boardokat, találd meg a stílusodat!

Az ördög a részletekben rejlik

Teljesen egyedi bútorokat viszonylag kis eséllyel vásárolunk, azonban tömegesen gyártott bútorokkal is alkothatunk sajátos enteriőrt. A különféle burkolatok, színek, textúrák összessége adja az otthon egyediségét. 

Érdemes tartani magunkat a belsőépítészet 7 alapelvéhez – egyensúly, egység, ritmus, hangsúly, kontraszt, méretarányok és részletek – amelyek segítségével harmonikus, karakteres belső tereket hozhatunk létre. 

A részletek sokat számítanak. Az apró dekorációs tárgyak teszik egyedivé, különlegessé az otthonokat, így bátran alkalmazzuk őket a stílusunk kifejezésére, azonban vigyázzunk, hogy ne zsúfoljuk velük tele a tereket! A képkeretek, asztali dekorációk, vázák, mécsesek, párnák és más elemek alkalmasak arra, hogy feldobjuk az enteriőrt.

Egy, a nulláról kiinduló belsőépítészeti tervezés mindig izgalmas, mert ilyenkor felfedezheted az összes lehetőséget, és egyedi és kreatív megoldásokat találhatsz ki.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más