19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRKeresd a legjobb hip-hop slágereket a rádióban!

Keresd a legjobb hip-hop slágereket a rádióban!

Zenét hallgatni sokféleképpen lehet: elindíthatsz egy lejátszási listát a legnagyobb videómegosztó oldalon vagy valamelyik streamingszolgáltatónál, letöltheted a dalokat a telefonodra, de választhatod a rádiót is.

Az utóbbival kapcsolatban gyakori ellenérv, hogy “csak unalmas, semmitmondó popdalok szólnak rajta”. Ez azonban nem minden esetben igaz! A MyOnlineRadio weboldalán is elérhető BaseFM például a legjobb rap, hip-hop és R’n’B zenék fellegvára.

Ahol nemcsak a dallam, hanem a tartalom is fontos szerepet kap

A zenei világban bőséggel találunk olyan dalokat, amelyek bár fülbemászóak és szinte mindenki kívülről fújja őket, ugyanakkor ha csak egyszer is figyelmesebben áttanulmányozzuk a dalszöveget, akkor rájövünk, hogy valójában egy katyvasz az egész, és semmi értelme nincs, hiába hangzik jól. 

Nos, a rapzenékre viszont nem ez a jellemző. Itt ugyanis eleve elvétve fordul csak elő ének, van egy ismétlődő ritmikus alap, amire a rapper mondhatni “rákántálja” a szöveget. Persze egy rapszámnak is megvan a maga ritmusa, viszont a lényeg mégsem a dallam, hanem inkább a mondanivaló.

A rapperek ugyanis olyan előadók, akikre hatványozottan jellemző, hogy ami a szívükön, az a szájukon. Megosztják a véleményüket és a világnézetüket a hallgatósággal, legyen szó akár társadalmi vagy politikai kérdésekről, akár a saját múltbeli élményeikről. Nem csoda, hogy sok olyan dal létezik, amelyik annyira szókimondó, hogy bizonyos emberekben heves ellenérzéseket vált ki. 

Egy rádiócsatorna a rap, hip-hop és R’n’B műfaj kedvelőinek

Az említett zenei stílusokon belül is rengeteg kiváló dal létezik, de a rádiókban viszonylag keveset játszanak csak belőlük, és általában akkor is ugyanazokat az unalomig ismételt számokat.

Ellenben a BaseFM-nél igazi változatosság vár! Itt egyaránt hallhatsz zenéket olyan ma már klasszikusnak számító előadóktól, mint például DMX, Dr. Dre, Tupac, vagy Snoop Dogg, de felcsendülnek az újhullámos sztárok dalai is: többek között KKevin, a BSW vagy Azariah legfrissebb slágereit is hallhatod.

A műsorvezetők szintén e stílusok nagy rajongói, akik előszeretettel szállítják a hallgatóknak a legjobb trackeket. A mikrofon mögött ül Széles Iza, Árpi aka. RP, Sticky és Revolution, a lemezeket pedig DJ Venom, DJ Nash és Bréda Bia pörgeti.

A rádió elérhető az FM 96,4-en Budapesten és Pest megye bizonyos területein, de ha te máshol is szeretnéd élvezni az adást, akkor válaszd az internetes közvetítést a MyOnlineRadio oldalán, ahol helytől függetlenül kiváló minőségben hallgathatod a csatornát!

Miért érdemes online rádiózni?

Az internetes rádiódásoknak csupán egyik előnye, hogy nem vagy helyhez kötve. Érdemes még megemlíteni azt, hogy a stabil internetkapcsolat esetében a hangminőség kiváló, nincs recsegés vagy sistergés.

Ezenfelül egy kattintással váltogathatsz a különböző csatornák között (viszlát frekvenciakereső tekerőgombok és kapcsolók), és még azt is meglesheted, hogy mi volt az imént játszott dal címe, ha esetleg szeretnéd beállítani csengőhangnak a mobilodon.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más