2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapPRTandemugrás, a biztonságos ejtőernyőzés

Tandemugrás, a biztonságos ejtőernyőzés

Ha ki szeretnéd próbálni az ejtőernyőzést, először érdemes a tandemugrással kezdened. Ez az ejtőernyőzés olyan formája, amihez nincs szükség semmilyen előképzettségre, hiszen az ugrás egy úgynevezett tandempilóta segítségével zajlik, akihez egy speciális hevederrendszerrel hozzá leszel csatolva.

Hogyan történik az ugrás?

A tandempilóta irányítja a teljes folyamatot, neked csak élvezned kell a pillanatot. Természetesen még a földön megtanítanak a helyes testtartásra, és az alapvető kommunikációs jelekre, amelyekre szükség lehet az ugrás során. A Tandemugrás – Millennium Tandem Team csapatánál az ugrást profi szakemberek segítik, akikkel maximális biztonságban leszel. A tandemugrás árakról is egyszerűen tájékozódhatsz az oldalon.

Náluk arra is van lehetőség, hogy egy vagy több kameraállásból videófilmet készítsenek az ugrásról. A többkamerás videót légi operatőr vagy operatőrök veszik fel, akik veletek egy időben ugranak, és távolabbi látószögből készítik a felvételt. Így a csodálatos háttér is látszik a felvételeken.

Mi a tandemugrás menete?

A Dunaújvárosi Repülőbázisra érve részt fogsz venni egy felkészítésen, ahol megismered az ugrás részleteit. Ezt követően rád adják az ugróruhát, és felcsatolják az utashevedert. A tandempilóta véglegesíti a heveder beállításait, és elgyakoroljátok még egyszer a folyamat legfőbb részeit. 

Ezt követi a felszállás a géppel. Amíg a gép eléri a megfelelő magasságot, ha igényled, még egyszer át lehet ismételni a fontosabb dolgokat. A pilótához több ponton is hozzá leszel csatolva, s a 3500-4000 méter magasságból együtt fogtok kiugrani. Amikor az ajtó kinyílik, a megbeszélt pozíciót felvéve kiugrotok a gépből. 

A szabadesés másodpercei következnek. Hihetetlen gyorsan száguldotok ég és föld között, az adrenalinszinted a maximumon van. 1500 méteren fog kinyílni az ernyő, és minden lelassul, te pedig megkönnyebbülsz, és gyönyörködsz a csodálatos kilátásban. A földet érésig 7-8 perc van hátra, így bőven van időd átélni az élményt, és megtapasztalni a szabadság érzését. A landolás a begyakorolt földet érési pozícióval egyszerű és kényelmes lesz.

Mitől lesz biztonságos a tandemugrás?

Az ugrást szakértő csapat irányítja, és minden maximális biztonsággal van megtervezve, valamint megvalósítva. Biztonsági szabályok betartásával zajlik a folyamat, olyan felszerelésekkel, amelyeket minden évben kötelezően szakértők vizsgálnak be. 

A tandemernyő két ejtőernyőt tartalmaz. Az egyik a főernyő, a másik a tartalékernyő. Ha a pilótával történne valami váratlan esemény, a biztosítókészülék automatikusan kinyitja a mentőernyőt. Ezzel a véletlen dolgok által okozott problémákat is kizárják a folyamatból.

Ha megkedveled ezt a sportot, arra is van lehetőséged, hogy elsajátítsd az ejtőernyőzést, és megtanuld, hogyan tudsz egyedül ugrani. Persze – mint minden más sport esetében – erre is sok időt és energiát kell fordítani ahhoz, hogy igazán profi módon menjen.

A tandemugrást tehát érdemes kipróbálni, hiszen óriási élményt nyújt, amire még évek múlva is szívesen fogsz visszaemlékezni.

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más