26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapPRSzárítógépekkel kapcsolatos tévhitek

Szárítógépekkel kapcsolatos tévhitek

Manapság egyre többen kezdenek el szárítógépeket használni, hiszen rájöttünk arra, hogy sokkal gyorsabban és hatékonyabban száríthatjuk a ruháinkat. Más kérdés, hogy mennyire éri meg, mennyi áramot fogyaszt, valamint mikor térül meg a beruházás. Ehhez azonban hozzátartozik, hogy egy olyan otthonban, ahol sokat kell mosni és a szobákban szárogatunk, előfordulhat, hogy a falak vizesek, penészesek lesznek. Sokszor tehát az egészségünk miatt sem egy elvetendő szempont a készülék használata.

De vajon milyen tévhitek léteznek még mindig a berendezéssel kapcsolatban? Tényleg nem éri meg beruházni? Az alábbi cikkünkben minden fontos kérdésre választ adunk.

A penészesedés kérdése

Az egyik legfontosabb, hogy az onlineMárkaboltok szárítógépeinek segítségével elkerülhetjük a penészesedést. Gondoljuk csak végig, hogy egy adag ruhában nem ritka, hogy 1,5 liter víz is rejlik. Valószínűleg eddig eszünkbe sem jutott, hogy ez a folyadék mind az otthonunkban csapódik le, a bútorokon, a textíliákon, a falakon. Ahol teregetünk, ott van a legnagyobb esély arra, hogy ez előfordul, hiszen a penész előbb vagy utóbb megjelenik, főleg, ha nem szellőztetünk megfelelően.

Aki például napi szinten mos, kisgyermekei vannak, annak nem ritka, hogy napi több adag ruha is a szárítón landol. Ez azt jelenti, hogy napi szinten akár 3-4 liter víz is a lakás falain csapódik le. Az egészség azonban mindennél fontosabb, így a család érdekében nem árt beszerezni egy szárítógépet, hiszen így hatékonyan elkerülhetjük a penész megjelenését.

Tényleg nehéz beszerelni?

Sokan azzal érvelnek, hogy egy újabb háztartási gép beszereléséhez ismét szakembert kell fogadni. Pedig a mai modern világban már olyan szárítógépek is léteznek, amelyek esetében erre nincsen szükség. Mind a kondenzációs, mind a hőszivattyús megoldások nem igényelnek kivezetést. Nincs más dolgunk, mint megvenni a készüléket, majd betenni a helyére és bedugni. Máris mehet a szárítás.

A legjobb persze, ha egy vizes helyiségben tudjuk elhelyezni, hiszen a gőz egy speciális, 5 literes tárolóba megy, amit sokkal könnyebb kiüríteni, ha nem kell vele sokat menni. Ezt ugyanis minden egyes menet után érdemes kiönteni, így biztosan nem akad probléma. Természetesen van lehetőség arra, hogy egy speciális AutoDrain csövön keresztül csatlakoztassuk egy lefolyóhoz, így üríteni sem kell majd.

Az a bizonyos ár kérdés

Végül, de nem utolsósorban, ami a legtöbb embert visszatartja a vásárlástól, az a működtetés ára. Korábban tényleg nem volt egy olcsó mulatság, azonban manapság már teljesen máshogy üzemelnek, mint korábban. Minden gyártó köteles megjelölni a fogyasztást, besorolni az adott készüléket egy energiaosztályba.

Egy hőszivattyús típussal akár közel 70 százalékot is spórolhatunk, főleg egy magasabb energiaosztályba tartozó gép esetén. Összességében elmondható, hogy egy ilyen berendezés évente nagyjából 189 KWh-t fogyaszt, ami 40 forintos díjjal számolva havi 630 forintot jelent.PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más