25.7 C
Komló
2024. július 13.
spot_img
KezdőlapPRPatchwork útmutató kezdőknek

Patchwork útmutató kezdőknek

Ami foltos, vagy esetleg több foltból áll, azt nem kell feltétlenül kidobni, hanem készíthetsz belőle quiltet is. Szerencsére a foltvarrás népszerűsége az utóbbi időben mit sem kopott, sőt egyre népszerűbb lett. Ezen pedig nincs is mit csodálkozni, hiszen rengeteg lehetőség rejlik a kis négyzetekben. 

Ráadásul annyira sok minden sem kell az elkezdéséhez. Szükség lesz egy szabóollóra a választott textília vágásához, egy cérnavágó ollóra, illetve egy körkésre a sablonok szabásához. Emellett kelleni fog még egy vágólap, egy vonalzó, egy varrógép, néhány géptű, cérna, és jó, ha van pár tartalék orsó is. A férceléshez és a kézi tűzéshez pedig jól jön majd a kézi varrótű.

Rendezettség a hatékony munka érdekében

A szükséges eszközök megléte azonban mit sem ér, ha nem tudsz hatékonyan dolgozni. A hatékonyságnak pedig mi az alapfeltétele? Hát persze, hogy a rendezettség, amelynek megteremtésében nagy segítséget nyújthatnak számodra a Butika.hu varródobozai és varrókosarai

Ezeket az eszközöket ugyanis számos kisebb tárolórekesszel, zsebbel és cipzáras zsebbel látták el az olyan kisebb dolgok hatékony tárolása érdekében, mint a cérnák, a tűk és a gombok. Ezáltal pedig kevesebb időt kell pazarolni a szükséges eszközök keresésére, és több idő marad magára a varrásra. 

Sőt, még praktikus fogantyúik is vannak, amelyek segítségével a kézműves sarkodat minden gond nélkül átköltöztetheted a ház egyik szegletéből a másikba, vagy magaddal viheted a kézműves projektjeidet a nyaralásra.

További előnyeik

A fentebb említett dolgokon túl még a varródobozok és varrókosarak pozitívumai közé sorolnánk azt is, hogy az esetek többségében viszonylag könnyen tisztán tarthatóak. Csupán egy nedves mikroszálas ronggyal kell áttörölni őket időnként ahhoz, hogy mindig készen álljanak a következő projekt megkezdésére.

Egyéb szükséges kellékek a rendezettség fenntartásához

Ha nagy szenvedéllyel vetetted bele magad a foltvarrásba, akkor valószínűleg egy igazán széles repertoárt halmoztál fel az anyagokból is, amelyek egy idő után hajlamosak ellepni azt a területet, ahol dolgozni szoktál. Ezért a varródoboz vagy varrókosár mellett szükséged lehet még egy anyagtároló dobozra is, amelyet szintén megtalálhatsz a Butika.hu kézimunka kosarai és tárolói között.

De ugyanez igaz egyébként a cérna esetében is, amelynek a hatékony tárolására többféle megoldás is létezik. Számunkra a cérnatartó állvány vált be a leginkább – mind a falra szerelhető, mind az asztali változat. A pálcáira ugyanis ráhúzhatóak a spulnik, és így tökéletesen átlátható, hogy melyik színű, illetve anyagú fonalból mennyi van.

Végső gondolatok

Tapasztalatból tudjuk, hogy milyen az, amikor elkezded a foltvarrást, és menet közben merülnek fel a különböző kérdések. Ezért mindenképpen arra szeretnénk biztatni, hogy mielőtt belevágnál ebbe a csodálatos, kreatív és ezerszínű foltvarrásos hobbiba, kezdj információgyűjtésbe, hogy szert tegyél némi alaptudásra!

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más