12.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapPRNem is gondolnád, milyen sokoldalú és hasznos a jó minőségű futószőnyeg

Nem is gondolnád, milyen sokoldalú és hasznos a jó minőségű futószőnyeg

A hosszú folyosókon, előszobákban, közlekedő terekben futószőnyeg kíséri lépteinket. De vajon hova érdemes még ezt a fajta kárpitot elhelyezni? Minek van még szüksége melegburkolatra, hogy barátságosabb, otthonosabb és kényelmesebb legyen?

Futószőnyeg mint lépcsőszőnyeg

A lépcsőkön is nagyon jól mutat a futószőnyeg, ráadásul kifejezetten praktikus. Biztonságossá teszi a lépcsőházat, hiszen szőnyeggel borítva a lépcső sokkal kevésbé balesetveszélyes, mivel nem csúszik.

Arról nem is beszélve, mennyivel hangulatosabb arculatot ad a szőnyeggel borított lépcső. Melegen tartja a lábakat is, és ha jól választjuk meg a színét és a mintázatát, akkor feldobja a ház hangulatát is.

Egy dologról azonban ne feledkezzünk meg, méghozzá a leszorító rudakról, ugyanis ha azt akarjuk, hogy valóban biztonságos legyen, ezek szükségesek lesznek hozzá. A régi, kopott lépcsők pedig valósággal meg fognak újulni a minőségi futószőnyeggel.

Milyen futószőnyeget tegyünk a lépcsőre?

A színek meghatározóak, sokat javíthatunk a lépcső küllemén egy esztétikus futószőnyeggel, ami összhangban van a környezetével. Ugyanakkor sokat ronthatunk is rajta, hiszen ha nem passzol a minta vagy a színe, az rendezetlen, káoszos benyomást kelthet.

A sötét folyosókon, illetve lépcsőkön célszerű egy kis világosságot vinni az enteriőrbe. Itt éppen ezért a halványabb színárnyalatok az ideálisak, míg a világosabb lépcsőházakban alkalmazhatunk sötétebb színeket. A barna különböző tónusai, a földszínek kimondottan kellemes, meleg hangulatot kölcsönöznek a lépcsőnek.

A bordó futószőnyeg a retró stílust képviseli, intézményekben a legoptimálisabb a vékonyabb anyagú szürke. Otthonunkban használhatunk vajpuha shaggy szőnyeget is a lépcsőn, ha nem túl nagy a forgalom és csak cipő nélkül közlekedünk.

A sokoldalú futószőnyeg

A futószőnyeg hangszigetelő és hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik, emiatt még sokoldalúbbak a felhasználási lehetőségei. Nagyon előnyös emeleten, ahol az alsóbb szinteken lévőket zavarhatja a cipő kopogása. Ha futószőnyeget helyezünk az előtérbe, a folyosóra, a közlekedő terekbe, csökkenthetjük vele a zajszintet. Nem is beszélve a fokozott hőérzetről, amire egy hidegburkolat önmagában képtelen lenne.

Amikor belépünk az épületbe, vagy a lakásba, sokkal szívélyesebb egy szőnyegre lépni, mint a kemény és rideg padlóra. A futószőnyeg térelválasztóként is tökéletes lehet két helyiség között. A Szőnyeg textil webáruház kínálatában méterben megvásárolható futószőnyegek szélessége adott, de tetszés szerint adhatjuk meg a hosszúságukat. A futószőnyegnek nem akadály a lépcső és a hosszú folyosó sem, akkorát vágnak le, amekkorára szükségünk van.

Futószőnyeggel sokkal barátságosabb és szerethetőbb lesz az otthonunk lépcsője, de intézményekben, hivatali helyiségekben is sokat tehetnek az emberségesebb, szimpatikusabb körülmények megteremtéséhez.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más