23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapPRMit tud a szivarosok kedvenc párásító tasakja?

Mit tud a szivarosok kedvenc párásító tasakja?

A szivarosok számára a legfontosabb, hogy nagy becsben tartott szivarjaikat a legnagyobb biztonságban tudják, ahhoz optimális körülményeket teremtsenek, ez pedig nem működhet megfelelő párásítók nélkül. 

A szivarok hosszabb tárolása állagromlás nélkül csak az ideális hőmérséklet és páratartalom biztosításával valósulhat meg. A tárolásra szolgáló speciális dobozok, a humidorok, szerkezetüknél fogva szabályozni képesek a nedvességtartalmat, de az optimális páratartalom biztosításához párásító rendszerek használatára van szükség. Többféle módszer közül választhatunk, a Humidorshop.hu kínálatában beszerezhető Boveda tasakok jelentik az egyik legkedveltebbet, tudjon meg róluk többet, tartson velünk!

Szivartárolás helyesen

A szivarok eredeti hazájában kellően meleg és párás az éghajlat, így ott nincs szükség óvintézkedésre a tárolás során, azonban a hazai éghajlat nem kedvez nekik, ezért a szivarosoknak kell gondoskodni róla. Ennek eszköze a humidor, amely gondoskodik arról, hogy a dohányrudak ne száradjanak ki vagy ne penészedjenek be a rövidebb vagy egy gyűjtemény esetében az akár évekig tartó tárolás során.

A páratartalom szabályozásáért a szivartároló dobozok felelnek, ezek belseje jellemzően spanyol cédrusból készül, amely faanyag szerkezeténél fogva képes azt biztosítani. Védelmet nyújt továbbá a kártevő dohánybogarakkal szemben, illetve elősegíti a szivarok érési folyamatait, kellemes aromát biztosít számukra.

Az ideális 68-72%-os páratartalomról a dobozban elhelyezett párásító rendszer gondoskodik, a nedvességtartalom mértékét a hygrométerről olvashatjuk le. 

Melyik párásító rendszert válasszuk?

Különféle párásító rendszerek közül választhatunk, ezek mindegyike más-más anyagokat használ a megfelelő páratartalom biztosítására. Egyes rendszerek desztillált vízzel működnek, míg mások akril polimer kristályt használnak, azonban bármelyiket is választjuk, időről időre fel kell tölteni őket. Utóbbiakat polipropilén-glikol oldattal, amely alkalmas a szivarok fertőtlenítésére és állagmegőrzésére, továbbá tárolni képes a nedvességet. A legegyszerűbb és leghatékonyabb, ezáltal a szivarosok által leginkább kedvelt megoldást a Boveda párásító tasakok jelentik.

Hogy Önnek melyik lesz a megfelelő és a legkényelmesebb, azt a humidor mérete, a tárolt szivarok típusa, illetve egyéni preferenciái határozzák meg.

A titokzatos Boveda 72

A Boveda cég kétutas rendszerű párásító tasakjai a fordított ozmózis elvén működnek, a humidor páratartalmát +/-2,5% relatív páratartalmon belül képesek tartani, vagyis ha túlságosan száraz a levegő, akkor pótolják, ha túlzottan nedves, akkor elvonják. A csomagok természetes só és tiszta víz keverékéből készült oldattal vannak feltöltve. 

A 72 a szivarok számára ideális 72%-os nedvességtartalmat jelöli. Egyetlen tasak kb. 5-25 szivar számára biztosít optimális körülményeket 60-90 napig. Ha merevvé válik, egyszerűen cserélje újabbra!

Szivarjai megőrzéséhez válassza a humidorba a Boveda 72% tasakokat!

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más