19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRMit érdemes tudni az első bitcoin alapítványról?

Mit érdemes tudni az első bitcoin alapítványról?

Napjaink egyik legnépszerűbb témája nem más, mint a kriptovaluták. Egyszerre zseniális technológiai fejlesztés, mögötte a blokklánc-technológiával, valamint kivételes befektetési lehetőséget is jelent. Van, aki már évek óta követi a fejlődésüket, de a többség az elmúlt 3 évben ismerkedett meg igazán a digitális valutákkal. Tartozzunk bármelyik táborba, a tény az, hogy mára megkerülhetetlenné váltak.

A kezdetek kezdete, avagy a bitcoin megjelenik a köztudatban

Több mint 10 évvel ezelőtt kezdődött minden, amikor a bitcoin megjelent mint digitális valuta. Eleinte sokan vagy legyintettek rá, vagy nem is tudtak róla, hogy létezik ilyen eszköz. Akik legyintettek rá, általában úgy gondolták, hogy csak egy újabb időszakos újdonság, ami maximum 1 évet képes megélni. 

Szélsőséges esetben megjelentek azok a gondolatok is, hogy az egész nem más, mint egy újabb lehetőség, amivel az emberektől “valódi” pénzt lehet kicsalni. Magával a bitcoinnal kapcsolatban rengeteg érdekességet lehet olvasni, ha valaki szeretné a kíváncsiságát enyhíteni, látogasson el valamilyen a CoinCash bitcoin blogjára!

Az első években ahhoz, hogy maga a bitcoin és a teljes kriptovaluta közösség a következő szintre léphessen, szükség volt arra, hogy az “átlagember” bizalmát is megnyerjék ezzel az innovációval kapcsolatban. Sokáig ment az elmélkedés, hogy mégis milyen módszerrel lehetne erre az útra lépni, és az egyik ötlet volt egy alapítvány létrehozása. Nem is kellett sokat várni, 2012. szeptember 22-én, több mint 12 éve megalapították a Bitcoin Foundation nonprofit szervezetet, ezzel is mutatva, hogy a bitcoin nem csupán a csalók játszótere. 

Mi volt az alapítvány célja?

Magának a nonprofit szervezetnek az volt a specialitása, hogy oktatással próbálta pozitív irányba fordítani például a törvényhozók politikai és szabályozási törekvéseit. Az alapítvány megszületése előtt a bitcoin nagy össztűz alatt volt a Ponzi rendszernek köszönhetően. Akkoriban hackerek szívesen játszadoztak a befektetők pénzével, és az egyik alkalommal a Bitfloor platformról nem kevesebb, mint 250 ezer dollár értékű bitcoint loptak el. Természetesen az amerikai politikusok hamar riadót fújtak, és a hatóságok folyamatosan azt kérdezgették, hogy mégis mikor pukkan ki az egész bitcoin lufi.

A Bitcoin Foundation elnöke Peter Vessenes volt, Gavin Andresen bitcoinfejlesztő pedig a szervezet tudósa. 2015-ben ugyan a csőd szélére került az egész alapítvány, de a BTC felfutásának és az ebből következő médiamegjelenésének köszönhetően sikerült visszakormányozni a szakadék széléről.

Az alapítvány napjainkban

2015 óta sikerült nemzetközileg is megvetnie a lábát a Bitcoin Foundation-nek, és már Németországban is rendelkezik központtal. Mára a kriptovaluták és az ipar legnagyobb érdekvédelmi csoportjává vált, amely nemcsak koordinálja a kripto fejlődését, hanem az előnyöket és a felhasználási módokat is ismerteti.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más