15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapPRMindennek az alapja a megfelelő előkészítés!

Mindennek az alapja a megfelelő előkészítés!

Egyre többen döntenek úgy, hogy saját maguk vágnak bele egy-egy otthoni felújítási munkálatba, ami teljes mértékben érthető is. Egy ilyen projekt nem csupán kitűnő kikapcsolódás, de még pénzt is spórolhatunk vele, hiszen a szakember díja a saját zsebünkben marad.

Minden adott a sikerhez: az interneten minden lényeges információ megtalálható, valamint blogok és oktatóvideók serege siet a vállalkozó szellemű emberek segítségére. Mert arra bizony szükség van! Minden egyes ilyen művelet ugyanis valódi szaktudást igényel, hiszen nem véletlenül van az, hogy évekbe telik kitanulni a festő-mázoló szakmát többek között.

Semmilyen lépést se hagyj ki!

Ha festésre adod a fejedet, akkor a Bíborfesték Üzletház alapozóival kezdj neki a munkálatoknak. Mint minden egyéb barkácsolási-felújítási munkálatnak, úgy ennek is megvannak a kötelező elemei, amelyeket a saját érdekedben tilos felrúgni.

Természetesen ha már eleve van festékréteg azon a tárgyon, amivel dolgozni szeretnél, akkor előbb távolítsd el a régi festéket. Ez a nulladik lépésnek tudható be, utána következik csak az első!

Ezután viszont mindenképpen az alapozóé kell, hogy legyen a főszerep. Ez fog ugyanis arról gondoskodni, hogy tökéletesen előkészített, sima felületre tudd felvinni a festéket. 

Ezek az alapozó termékek spray formájában kaphatóak, és nagyon oda kell figyelni a vásárlás során: lényeges az anyag, vagyis hogy milyen felületre kívánod felvinni az alapozót. Választani lehet a színek, sőt, még a funkciók között is, így akár kifejezetten folttakaró spray-t is vásárolhatsz.

A rest kétszer fárad!

És kétszer is fizet. Csak másodjára általában még többet is, mint elsőre.

Éppen ezért semmiképpen sem tanácsos semmilyen lépést sem kispórolni. Vagyis nem feltétlenül érdemes kétségbe vonni a szakemberek szavát, hiszen több évnyi tapasztalatuk alapján mondják meg, hogy mit hogyan és milyen sorrendben kell csinálni ahhoz, hogy tartós és szép eredményeket érjünk el.

Ha tehát bármelyik lépést átugrod, mert véleményed szerint annak semmi funkciója nincs, akkor feltehetően rendkívül gyorsan meg fogja bosszulni önmagát. Méghozzá úgy, hogy a frissen festett felület vagy csúnya lesz, vagy idő előtt veszít minőségéből, vagyis gyorsabban romlik az állaga, mint ahogy az egyéb esetben elvárható lenne. Ilyenkor persze újraindul az egész procedúra: anyagvásárlás, a régi réteg eltávolítása, és így kerül ez egész projekt még több pénzbe, időbe és fáradságba.

A baj megelőzhető!

Talán mondani sem kell, de mindennek elejét tudod venni, ha nem hagyod ki az alapozást. Sőt, azt is vedd figyelembe, hogy minél jobb minőségű, a célnak és az anyagnak megfelelő alapozót használj. A Bíborfesték Üzletházban egészen biztosan megtalálod majd a számodra ideális, prémiumminőségű darabot!

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más