28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapHírekKörforgalom épülhet Mánfán, felújítják a 66-os főút egy szakaszát

Körforgalom épülhet Mánfán, felújítják a 66-os főút egy szakaszát

Baranya – Tervben van a 66-os főút Pécs-Sásd közötti szakaszának felújítása, de a megvalósításnak még nincs konkrét időpontja – mondta el lapunk érdeklődésére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pedig Mánfára még körforgalmat is terveznek.

„Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából jelenleg folyamatban van a 66-os főút Pécs-Sásd közötti szakaszának 11.5 tonnás burkolaterősítésének terveztetése” – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt., miután az útszakasz felújításával kapcsolatban terjedő hírekről kérdeztük őket.

A terv jogerős építési engedéllyel rendelkezik, jelenleg a kiviteli terveket készítik, melyek várhatóan áprilisra készülnek el. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított projekt több részből áll, amelynek egyik eleme a Pécs-Mánfa közötti szakasz. Ott csak minimális korrigálások várhatók, megmarad a jelenlegi út vonalvezetése és szélessége is.

Mánfára körforgalmat terveznek

Új szakaszok, és több körforgalom is megvalósulhat. /forrás: beruhazas.gov.hu/

Ami a Komlóról Pécsre ingázóknak érdekesebb lehet, hogy a 66-os és a Komlóról jövő 6543-as számú utak csomópontjánál körforgalom kialakítását tervezik.

De várhatóan nem ez lesz az egyetlen körforgalom a szakaszon. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. térképén (feljebb) az látható, hogy a Komló-Pécs közötti szakaszon három, a teljes úton pedig tizenegy körforgalmat terveznek kialakítani.

A tervek szerint a mánfai elágazót is egy körforgalom váltaná fel. /fotó: 7300/

Emellett Magyarszéknél és Oroszlónál is új elkerülő nyomvonalakat építhetnek.

„A majdani kivitelezés a pénzügyi források rendelkezésre állása esetén minisztériumi elrendelést követően, ütemezetten valósulhat meg” – fogalmazott a közútkezelő.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más