26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapPRMilyen típusú diákmunkákkal szerezhetünk tapasztalatokat?

Milyen típusú diákmunkákkal szerezhetünk tapasztalatokat?

Azt már tudjuk, hogy a diákmunka bevezet minket az életbe, és olyan lehetőségek nyílhatnak meg előttünk, amelyeknek köszönhetően talán feljebb is léphetünk a ranglétrán.

De pontosan milyen területen érdemes diákmunkát vállalni? Hol szerezhetünk tapasztalatokat? Melyeknek lehet a későbbiekben hatása a jövőbeni álláskeresés alatt? A következő cikkben ezt szeretnénk tisztázni.

Diákmunka, de hol?

Ha diákként vállal az ember munkát, az mindig jó, hiszen ahogy mondani szokták; “a munka nemesít.” A kaposvári diákmunka lehetőségek aloldala számos érdekes ajánlattal várja a fiatal kalandorokat, így tulajdonképpen mindenki megtalálja ott, amit keres. De pontosan hol van az az ott?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy mely területen érdemes böngésznie a diáknak? Ez több dologtól is függ: az életkortól, a képzettségtől (például, hogy középiskolába vagy egyetemre jár-e az illető), illetve az érdeklődési körtől és a személyiségtől. Ezek alapján már el lehet gondolkodni azon, hogy melyik irányt válasszuk.

A diákmunka pozitív hozadékai

A diákmunka előnye, hogy megtanulunk felelősséget vállalni, egyedül boldogulni és gazdálkodni. Kapcsolatokat teremthetünk, ugyanakkor értékes tapasztalatokkal gazdagodhatunk, amelyek a későbbiekben is a hasznunkra válhatnak.

A szellemi munkák egyre népszerűbbek, mivel a fiatalok nagy része egyetemen tanul és szeretnének gyakorlott munkavállalók lenni, akiket nem csupán úgy kilöknek a nagyvilágba a tanulmányok után.

Adminisztrációs, irodai munkák

Az irodai állások sok diák számára vonzónak számítanak, hiszen a legtöbben így fel tudják mérni, mennyire szimpatikus számukra ez a terület. Innen pedig csak egy lépés választja el őket a főállástól. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlati helyet is választhatnak maguknak.

Az adminisztrációs munka nem olyan nehéz, nem mindig igényel speciális végzettséget. Általában az információk rögzítése, a telefonok intézése, a segédanyagok készítése a fő feladat.

Ügyfélszolgálat és tanácsadás

A kommunikatív diákok az ügyfélszolgálaton vagy a recepción is dolgozhatnak. Ezen állás során a vevőkkel, vendégekkel foglalkoznak, kezelik a panaszokat, tájékoztatják, a megfelelő helyre irányítják őket és szükség szerint a vállalat többi részlegével is felveszik a kapcsolatot. Az idegenforgalmi cégeknél azonban elég nagy a pörgés, így csak azoknak való ez az állás, akik bírják a strapát.

A fiatalok dolgozhatnak tanácsadóként is. Leginkább a pénzügyi, banki területen van igencsak nagy igény az efféle lelkes munkaerőre, de az ingatlan-tanácsadás is elég népszerű manapság.

Az tehát, hogy melyik területen helyezkedik el a diák és hol vállal munkát, attól is függ, mely területen tud otthonosan mozogni. Ez alapján már nem olyan nehéz kitalálni, hogy mit szeretne csinálni. A Kaposvárállás oldalán biztosan meglesz a megfelelő állás.

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más