15.7 C
Komló
2024. február 26.
KezdőlapPRÍgy készítsünk válaszfalat gipszkartonból

Így készítsünk válaszfalat gipszkartonból

A gipszkarton az egyik legkedveltebb építési, illetve felújítási munkálatokhoz használt alapanyag, aminek nagyon sok oka van. Ezek közül az egyik az, hogy nagyon egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan lehet vele megvalósítani az elképzeléseinket.

 

A gipszkarton népszerűségének titka

A Józan Kft. gipszkarton kínálatára is igaz, hogy többféle típusú lap közül lehet válogatni. Ezekre az jellemző, hogy olyan tulajdonságokkal is rendelkeznek, amelyekre alapból talán nem is gondolnánk. Ilyen például az impregnált gipszkarton, amely akár 70%-os relatív páratartalom mellett is nyugodtan használható, ráadásul csempézhető is, ezért sokféle ötletünket kivitelezhetjük általa. A normál és az impregnált gipszkarton mellett tűzgátló és hanggátló lapokat is választhatunk.

A gipszkarton ráadásul kiváló anyag, ha álmennyezetet, válaszfalat, polcot, térelválasztó, előtétfalat szeretnénk kivitelezni, de szárazanyagként is használhatjuk például tetőterek kivitelezése során.

Nagyszerű tulajdonságai között megtaláljuk a remek teherbírást, a hang terjedésének fékezését, valamint a hőérzetjavító képességét is. Utóbbi azt jelenti, hogy nyáron magába gyűjti a felesleges párát, míg télen képes azt kibocsátani, így minden körülmények között kedvezőbbé teszi a levegőt ebből a szempontból, ami pedig pozitív irányban befolyásolja azt, hogy mennyire érezzük hidegnek vagy melegnek a környezetünket.

Hogyan készül a válaszfal gipszkartonból?

Az első és legfontosabb lépés a gipszkarton leendő helyének gondos megjelölése, amit minden felületen precízen végezzünk el! Használjunk vízmértéket is, hogy mindenhol megfelelő eredményt kapjunk! Ne maradjon ki se a padló, se a fal, se a mennyezet! Ne feledjük, hogy ez még nem a fal helye, hanem annak a tartószerkezetnek, amelyre majd a lapokat illeszthetjük! Ez fontos tényező akkor, amikor tervezgetünk, s a méreteket szeretnénk meghatározni.

Az UW profilokat felszereljük a mennyezetre, valamint a padlóra is, a CW profilokat pedig ezekbe illesztjük. Itt összecsavarozni nem kell, sőt, nem is szabad a két különböző elemet! A megtámasztás enélkül jön létre. Ezután rögzíthetjük egyik oldalon a lapokat. Az elektromos vezetékek, a csövezés, a különféle szerelvények ekkor kerülnek beépítésre. Érdemes gondoskodni a hangszigetelés kialakításáról is ilyenkor.

Kétrétegű burkolat szerelésével javítjuk a hanggátlást, növeljük az elérhető falmagasság mértékét, valamint a tűzvédelem mértékét is fokozzuk.

Jöhetnek a végső lépések!

Ezután következhet a hézagok és csavarok eltüntetése gletteléssel, majd a falak színezése, illetve tapétázása. A gipszkartonból kivitelezett válaszfalunk tökéletes lesz, ráadásul kiváló hangszigeteléssel is rendelkezni fog. Ön készen áll a bevetésre?

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más