25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPRIdeje elhagyni a hagyományos műanyag ételes dobozokat és minőségi ételhordókra váltani

Ideje elhagyni a hagyományos műanyag ételes dobozokat és minőségi ételhordókra váltani

A műanyag dobozoknak, flakonoknak számtalan hátránya van. Sajnos a használatukkal nagymértékben hozzájárulunk a környezetszennyezéshez is, így érdemes őket minél hamarabb elhagyni és alternatív lehetőséget keresni. Ha pedig már leváltjuk őket, akkor mindenképpen hosszú távra keressünk megoldást.

Miért jobb egy minőségi ételhordó?

Ha megnézzük a Termoszbolt.hu ételhordóinak kínálatát, akkor több kiváló minőségű terméket is találhatunk. Ezek közé tartoznak például a bento box uzsonnás dobozok is, amelyek használata sokkal előnyösebb, mint a hagyományos, műanyag ételtartóké. Először kezdjük azzal, hogy megnézzük mégis milyen hátrányokkal rendelkeznek az átlagos ételdobozok.

Az első és legfontosabb, hogy nagyon gyenge minőségű műanyagból készülnek. Általában csak egyszer lehet őket használni, nagyon hamar megrepednek, megsérülnek. Ez különösen kellemetlen tud lenni, ha éppen az iskolatáskában, hátizsákban vagy munkába menet történik, ugyanis minden papírt, könyvet el fog áztatni a kiömlő étel. 

Mire észrevesszük a bajt, általában már késő, és marad a bosszankodás, valamint a takarítás. A takarításuk, tisztításuk is gyakran igazi rémálom tud lenni, mivel nagyon könnyen megtapad az oldalukon az ételmaradék.

Egészségügyi, higiéniai szempontból sem a legjobb választás, mert gyakran azt sem lehet tudni, hogy pontosan milyen műanyagból készültek. A forró ételek esetében mikroműanyag is kioldódhat belőle, amit aztán el fogunk fogyasztani. 

Ezzel szemben a bento boxok 100% BPA mentesek, még mosógatógépben is lehet tisztítani őket, igazi strapabíró kialakítással rendelkeznek. Nem kell amiatt aggódni, hogy a táskában kinyílik vagy úgy megreped az oldala, hogy a doboz tartalma közvetlenül a táska belsejébe ömlik. A belehelyezett ételek semmilyen káros anyagot nem fognak kioldani a műanyagból.

Kényelmesebb megoldás hosszú távra is

A hagyományos műanyag ételesek csak rövid ideig képesek hidegen vagy melegen tartani az ételt. A bento boxok hosszú órákon keresztül is megőrzik az ebéd, uzsonna frissességét, így több óra után is olyan lesz, mintha frissen fogyasztanánk. A kialakításuk, formájuk és méretük is pont olyan, hogy tökéletesen illeszkednek az iskolatáskákba, hátizsákokba és túrázáshoz is magunkkal vihetjük benne a finomságokat.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kiváló választás

A bento boxok többféle kialakításban, megjelenésben érhetőek el. Akár az egész családnak beszerezhetünk egy saját uzsonnás dobozt. A kicsik ebben vihetik a gyümölcsöket, falatokat az iskolába, a nagyok pedig a munkahelyre hordozhatják benne a reggelit, ebédet. 

Hosszú éveken keresztül lehet őket használni, a tisztításukat nagyon egyszerűen meg lehet oldani és attól sem kell félteni őket, hogy esetleg könnyen megsérülnek, megrepednek. A hagyományos ételhordók ideje lejárt, a környezettudatos életvitel szerves része, hogy minőségi ételeseket használjunk a mindennapokban.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más