28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapPRHogyan őrizhetjük meg szőnyegeink és kárpitozott bútoraink szépségét?

Hogyan őrizhetjük meg szőnyegeink és kárpitozott bútoraink szépségét?

A kárpitok és a szőnyegek viszonylag nehezen takarítható elemei az otthonunknak, ám nem véletlen, hogy így is ragaszkodunk hozzájuk. Igazán hangulatos, barátságos atmoszférát teremtenek, amelynek köszönhetően kellemesen érezhetjük magunkat.

Szépek, ám kényesek

Viszont a hozzájuk illő készítményekkel az állapotuk megőrzése sem kell, hogy ördöngösség legyen. A takaritogep.hu szőnyeg- és kárpittisztító szereinek széles és színvonalas kínálatából válogatva minden felülethez megtalálhatjuk az ideális készítményt, s még amiatt sem szükséges aggodalmakat megfogalmaznunk, hogy kárt okozhatunk az anyagban.

Éppen emiatt nyugodtan választhatunk ilyen kiegészítőket is a lakásunkba, még akkor is, ha kisgyermekeink vannak, illetve kis kedvencekkel élünk egy háztartásban. Ugyan ilyen esetekben még nagyobb a valószínűsége annak, hogy különféle balesetek történnek, illetve foltok kerülnek a kanapéra vagy a szőnyegre, ám ha nem okoz gondot ezek eltüntetése, akkor bátran beszerezhetjük ezeket is, és olyan enteriőrt alakíthatunk ki, amilyenre mindig is vágytunk.

Hogyan őrizhetjük meg a szőnyegek eredeti küllemét?

Amikor kiválasztjuk a kedvenc darabunkat, nem szükséges aszerint kompromisszumokat kötnünk, hogy mennyire látszanak meg rajta az esetleges foltok. Hiszen teljesen el tudjuk tüntetni őket. Szabadon dönthetünk mind a forma, mind a színek tekintetében, ha egyébként jól tisztítható. Válogathatunk a géppel használható, valamint a kézi tisztításhoz való készítmények közül, aszerint, hogy éppen melyik módszert választjuk.

A porszívózás, főleg ha hetente többször is rá tudjuk venni magunkat, akkor hatékony lehet abban, hogy a nagyobb, nem letapadt koszt eltüntethessük vele, emellett pedig a por ellen is hatásos. Természetesen lehet növelni a gyakoriságot igény esetén, illetve robotporszívó alkalmazása is megfontolható, habár ezek csak többnyire a rövidebb szálú szőnyegekkel működnek jól.

Szakértő tisztítás

Érdemes megőrizni magának a szőnyegnek, illetve a bútornak a használati útmutatóját, hiszen ez tartalmazza a takarításra vonatkozó javaslatokat is. Amennyiben betartjuk ezeket, nem tudunk hibázni a tisztítószer, illetve a technika kiválasztását illetően. 

Habár egy folt esetén sokszor gyorsan nekiesünk az eltüntetés feladatának, az erős dörzsölés káros hatással lehet az anyagra. Ilyenkor először érdemes felitatni a kiborult folyadékot, s csak ezután jöhetnek a szőnyegtisztító szerek. Ugyanezek lesznek igazak akkor is, ha kárpitozott bútorról van szó.

A gondos porszívózást, illetve felitatást követően tehát következhet az anyagnak megfelelő készítmény alkalmazása, majd a szőnyeg aljának a megtisztítása. Ugyan ez utóbbi nem látszik, de gondosan csak így tudjuk az eredeti állapotába visszahozni.

Ne feledjük időnként a mélytisztítást is megcsinálni, ehhez azonban már megfelelő gépre is szükségünk lesz, cserébe viszont a szemmel nem látható kosz, illetve kórokozók is eltávolíthatóvá válnak. Gépi tisztításnál nem szükséges gépet vásárolni, ma már bérelni is lehet ilyen takarítógépeket.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más