2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapPRHogyan költöztessük a bútorokat szakszerűen?

Hogyan költöztessük a bútorokat szakszerűen?

A szállítás során nagyon könnyen megsérülhet a bútor, hiszen a kátyús utak vagy egy hirtelen fékezés miatt akár el is mozdulhat vagy széttörhet. Azonban, ha olyan céget bízunk meg a feladattal, akik értik a dolgukat, akkor nem kell aggódnunk a berendezési tárgyaink épségéért. Cikkünkben elmondjuk, hogyan készítsük elő a bútorainkat a költözéshez, és miért érdemes ezt a munkát inkább a profikra bízni.

A bútoraink épsége

Egy lakás teljes berendezése nem kevés pénzbe kerül, nem csoda tehát, hogy költözéskor ragaszkodunk ezekhez a tárgyakhoz és az új lakást is ezekkel rendezzük be. A Promove azonban arra figyelmeztet, hogy bútorszállítás során a legnagyobb gondossággal kell eljárni, mivel többféle sérülést is szerezhet szeretett darabunk.

Hagyományos és lapraszerelt bútorok közötti különbség

Míg régen a bútorokat tömör fából készítették és csapos, valamint ragasztott és csavaros technikákkal szerelték össze, addig a mai modern bútorok nagy része MDF-ből, forgácslapból vagy rétegelt lemezből készül és lapra szerelten kapja meg a vásárló. Ezeket otthon, saját kezűleg kell összerakni a bútorhoz mellékelt csavarokkal és eszközökkel.

A kétféle bútor szállítása között jelentős különbség van, mivel az előbbieket egyben kell szállítani, míg az utóbbiakat a szállításhoz újra szét kell szerelni.

A lapra szerelt bútorok előnyei és hátrányai

A modern bútorok nagy előnye a könnyű szállíthatóság és ezáltal az optimális helykihasználás. Így a gyárban sokkal több darabot fel tudnak pakolni a kamionra, majd pedig az üzlet raktárában is könnyű őket elhelyezni. A csomagolás során arra is ügyelnek, hogy egy-egy doboz ne legyen túl nehéz vagy túl nagy, így gyakran előfordul, hogy egy bútor több dobozból is áll. 

A lapraszerelt bútorok további előnye, hogy az anyaguk sokkal könnyebb, mint a tömör fa, ezért a bútor súlya is kevesebb lesz. A szállítása sem nehéz, egyszerűen fel tudjuk vinni a lakásba a dobozokat, majd pedig a helyszínen általában pár óra alatt készre szerelhetjük.

A hátránya, hogy sokkal sérülékenyebb, gyengébb, kevésbé strapabíró és nem annyira időtálló. A felülete könnyen megkarcolódik és a vizet is nehezen viseli.

A költözés során sem mindegy, hogy milyen bútorról beszélünk!

Profi költöztetőkre ugyanis mindkét esetben szükség van. A hagyományos bútorok nehezek, terebélyesek, azonban a tapasztalt költöztetők a megfelelő eszközökkel és rutinjukkal a legkisebb ajtón és folyosón is át tudják varázsolni. Azt ajánljuk, hogy soha ne próbálják meg baráti, családi segítséggel szállítani ezeket a bútorokat, mert akár emberi sérülés is bekövetkezhet!

A lapra szerelhető bútorokat költözéskor szét kell szedni. A költöztetőknek nincs szükségük szerelési útmutatóra, pontosan tudják, hogyan kezdjenek hozzá a szereléshez, és az összerakás is pontosan ilyen könnyedén megy nekik. Az autón történő elhelyezésre és rögzítésre is figyelnek, ezáltal elkerülik a sérülésveszélyt.

A bútorokat kizárólag szakképzett szállítókra bízza, így garantálható, hogy épen fognak megérkezni az új lakóhelyükre.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más