15.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapPRFertőtlenítés egyszerűen

Fertőtlenítés egyszerűen

Egy már több, mint 200 éve felfedezett technológiával számos kórokozót – baktériumokat, gombákat, vírusokat, légtérben szálló mikrobát – el lehet pusztítani. Az egyszerű és hathatós eredményt felmutató készülék a speciális UV-C tartományú fényforrással rendelkező germicidlámpa. Ez a technika különféle tárgyak sterilizálása mellett nagyobb helyiségek; kórházak, üzletek, gyártelepek, raktárak hathatós és egyszerű csírátlanításában lehet a segítségünkre.

A Hollandimpex germicidlámpa választékában megtalálhatók falra szerelhető és állványokkal mobilizálható modellek is. A többféle méretben és kivitelben rendelhető eszközök minden felhasználói igényt kielégítenek.

Az UV-C tartományú fényforrás hatásmechanizmusa

Az UV-sugarak mértékegysége a nanométer (nm), mely a méter billiomod része. Az ultraibolya sugárzás 100 és 400 nm közötti spektrumon, míg a germicid hullámhossznak is nevezett UV-C tartomány 280 nm alatt található. Ez a hullámhossz kiválóan alkalmas a mikroorganizmusok inaktiválására mind a különböző felületeken, mind a levegőben.

A sugárzás roncsolja a kórokozók DNS molekuláját, így akadályozza meg szaporodásukat. A fertőtlenítés hatásfoka nagyban függ a megvilágítási időtől és annak intenzitásától.

Az UV-C sugárzás előnyei

Ezt a fertőtlenítési módszert nem lehet túladagolni. Környezetbarát, mert vegyi anyagok nélkül tud maximálisan hatékony lenni. Mindemellett gazdaságos, hiszen beüzemelési és fenntartási költségei is alacsonyak. Szervizelése egyszerű – évenkénti lámpacserével és szükség szerinti tisztítással megoldható. Komfortosan együtt használható a levegő- és vízkezelési rendszerekkel.

A lámpatestek fajtái

  • Teljesítmény szerint a minden feladatra alkalmazható 30 W-os kivitellel találkozhatunk a leggyakrabban. Amennyiben nagy a belmagasság, vagy extrém dózisigényre van szükség, akkor 55 vagy 100 W teljesítményű lámpa használatos.
  • Típusok alapján nyitott, illetve tükrös, fényvetős megoldásokat különböztetünk meg. A szabad, minden irányban történő sugárzás érdekében általában a nyitott lámpatestek használata a gyakori. A tükrös, fényvetős modellek célirányos problémákra (pl.: penészfolt) alkalmatosak.
  • Kivitelben a könnyen felhelyezhető és egyszerűen javítható standard a legnépszerűbb. A rozsdamentes acélból készült darabokra kifejezetten nedves helyiségekben, illetve az élelmiszeriparhoz kapcsolódó termekben lehet szükség. 

A nagyüzemi gazdálkodás, az állattartás, élelmiszeripar és főképp a kórházak számára elengedhetetlen fontossággal bír a megfelelő sterilitás biztosítása. A germicidlámpa használata számtalan előnye mellett semmiféle kockázattal nem jár. Épp ezért örvendetes rendkívül széles körű felhasználása, melynek során a környezet sem szenved csorbát.

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más