15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapPRFényvédelem az év minden egyes napján

Fényvédelem az év minden egyes napján

A tökéletes bőrápolási rutin elengedhetetlen eleme a fényvédelem. Bár sokan tévesen úgy vélik, hogy elegendő csupán a szikrázó napsütésben, a nyári hónapokban védelmet biztosítani a napsugárzással szemben, az igazság viszont az, hogy az év minden napján fontos ezt megtennünk, ha magasabb az UV index.

Az pedig külön jó hír, hogy mindez megoldható a BIOLA Webshop kínálta fényvédőkkel, amelyek nem tartalmaznak kockázatosabb összetevőket, kizárólag biztonságos alkotóelemeket. Nagyszerű alternatívái lehetnek a klasszikus kémiai fényvédőknek. 

Hogyan használjuk az ásványi pigmenteket tartalmazó fényvédőket?

Az egészséget támogató bőrápolási rutin részét kell, hogy képezze a szinte mindennapos fényvédelem nappalra, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen terméket választunk erre a célra. A hagyományos vegyi szemléletű kozmetikumok helyett dönthetünk a természetes megoldások mellett, amelyek biztonságosak, nem váltanak ki bőrirritációt, sőt, még ápolják, regenerálják is kültakarónkat. 

Azt már megvitattuk, hogy szinte egész évben alkalmaznunk kell őket, azaz arcunk bőrét mindig védelmeznünk kell, évszaktól függetlenül. A fizikai fényvédők, amelyek ásványi pigmentekkel óvják a bőrt, nemcsak, hogy védelmet biztosítanak, hanem mindezt gyengéden, biztonságos módon teszik. A legérzékenyebb bababőrhöz is kiváló választások és a nagyon fehér bőrű hölgyeknek is bevált termékek.

Az alkalmazáshoz elsőként tisztítsuk meg arcbőrünket, majd ezt követően az enyhén nedves, vagy krémezett bőrön körülbelül mogyorónyi mennyiséget tapogató mozdulatokkal az ujjbegyekről oszlassunk el egyenletesen az arcon. Természetesen, ha még szükséges, adhatunk hozzá még több mennyiséget, ha esetleg nem jutna belőle a nyakunkra, dekoltázsunkra. 

Nem mindegy azonban az sem, hogyan visszük fel a bőrre, gyengéd, tapogató mozdulatokkal oszlassuk el, vagyis ne kenjük, mint más krémeket, hanem “tapogató”, “tapicskoló” mozdulatokkal jutassuk el arcunk minden pontjára. Fordítsunk kiemelt figyelmet fordítani az orr, az áll, a homlok területére. 2,5-3 ml körülbelül elegendő lesz. Ezt érdemes megismételni 3-4 óránként, a nem vízálló termékeknél óránként, pláne, ha több időt töltünk egyhuzamban a napon. Úszáshoz vízlepergető fényvédőt érdemes használni.

Alapozás és fényvédelem egyszerre

Választhatunk olyan kozmetikumot is, amely alapozóként és fényvédőként is megállja a helyét, ilyen például a BIOLA Orvosi somkóró fényvédője (SPF10) több színárnyalatban, vagy az OLYS918 Kakaóvaj-yam fényvédő a világos arcbőrszínre, amelynek színező összetevői gondosan eloszlatva idomulnak a bőrünk színéhez. Alkalmazzuk a nappali arckrémünk fölé. 

Tudatos bőrápolással a fiatalos megjelenésért

A napsugárzás káros hatásaival szemben fontos felvérteznünk a bőrünket, hiszen így őrizhetjük meg minél tovább fiatalos megjelenésünket, és késleltethetjük a korai bőröregedést. Ráadásul a bio termékeket választva a káros hatásoktól sem kell tartanunk, ugyanakkor egyenletesen, szépen barnulhatunk a használatuk mellett is. Ügyeljünk arra, hogy nedves vagy krémezett bőrfelületre vigyük fel a már említett tapogató mozdulatokkal. 

Válasszunk mindig inkább magasabb faktorszámút, mint ami indokolt lenne!

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más