25.7 C
Komló
2024. július 18.
spot_img
KezdőlapHírekKözvilágítás korszerűsítése: Világítótoronnyá alakítják az egyik kéményt

Közvilágítás korszerűsítése: Világítótoronnyá alakítják az egyik kéményt

Komló – Ahogy az ismert hamarosan sor kerül a közvilágítás korszerűsítésére. A projekt keretében világítótoronnyá alakítják a hőerőmű egyik kéményét.

Nagy teljesítményű energiatakarékos LED világítást telepítenek a hőerőmű magasabbik kéményére. A  Komlói Fűtőerőmű központi telephelyén található 97,5 méter magas építmény tetejét is át kell alakítani a fejlesztéshez.

A tervek szerint egy ötszázezer lumen erősségű korszerű pásztázó fény kerül a torony tetejére, amely 5 percenként tesz majd meg egy teljes fordulatot. Az eszköz így képes lesz bevilágítani Kökönyös, a belváros, Újtelep, sőt Szilvás egyes részeit is. 

Az eszköz egyik nagy előnye, hogy egyetlen erős fénnyel képesek leszünk kiváltani több tucat utcai lámpát. E mellett, ha esetleg újból le kell kapcsolni a lámpákat, vagy izzót kell cserélni az jóval kisebb költséggel fog járni mintha egyesével kéne ugyanezt megtennünk – nyilatkozta lapunknak Fényes Gábor a kivitelezést végző cég képviselője.

Másik fontos funkciója az okos fényforrásnak, hogy Komlói Napok alkalmával diszkófényként tudják majd alkalmazni egyik beépített funkciójának köszönhetően. A lámpát várhatóan májusban helyezik üzembe.


Cikkünk természetesen áprilisi tréfa volt.

/címlapkép: T.R.B, S.B./

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más