8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapPRExkluzív, szabadon álló kádak nem csupán fürdőszobákba

Exkluzív, szabadon álló kádak nem csupán fürdőszobákba

A fürdőszobák a modern otthonok kiemelt helyiségei, nemcsak a tisztálkodás szentélyei, hanem a relaxációra is alkalmas intim terek, amelyek egy cseppnyi luxust csempészhetnek a hétköznapokba.

Ma már az egészen kis fürdőszobákat is ötletesen és kényelmesen rendezhetjük be a kifejezetten erre a célra gyártott szaniterekkel, de igazán a nagy alapterületű fürdők kínálnak megszámlálhatatlan variációs lehetőséget és teret a luxusra. Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendenek a dizájnos és stílusos szabadon álló kádak, azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen terekben mutatnak igazán jól. 

Variációk kádra

A korábbi évtizedekben korszerűnek számító beépített kádak mellett visszatért nemcsak a múlt századi lábas kádak divatja, hanem a modern, a teret uraló, elegáns és kifinomult külön álló kád is egyre több hívet tudhat magának.

Bármilyen vonzóak, izgalmasak, trendik is, azonban a szabadon álló kádak nem mindenkinek és nem minden fürdőbe valóak, ezért választás előtt át kell gondolni néhány szempontot, hogy csalódás ne érjen. 

Kulcskérdés, hogy a tisztálkodásnak melyik módját részesíted előnyben, a zuhanyozást vagy a kádban ülést. Ha utóbbit, következhet annak felmérése, vajon elegendő helyed van-e egy látványos, térben álló kád számára. Ez esetben nemcsak a körbejárhatóság a kérdés, hanem az is, hogy olyan-e a tér, amelyben mutatós lehet. Egy nagy ablak vagy teraszajtó elé, egy csodálatos panorámához nagyszerű választás, ahogy például egy fürdővel összevont pazar hálóba is egyedülálló lehet.

A fürdőszoba adottságai

Új építésnél nagy fokú szabadságod van a tervezésnél, hogy hogyan alakítsd ki a fürdőt, itt akár a kádhoz szabhatod magát a helyiséget mind méretben, mind elrendezésben. Amikor azonban már egy meglévő, más szaniterekkel beépített fürdőbe kerül, alkalmazkodni kell, így kiderülhet, hogy nem is annyira nagyvonalú elképzelés egy különálló kád beszerelése, mert nincs meg hozzá a kellő hely. Itt ráadásul a vízcsatlakozással is számolni kell, hiszen ezeknél a kádtípusoknál padlón álló kádcsaptelep kerül szerelésre.

Amennyiben nem minden nap fürdesz kádban, és nincs hely a fürdőszobában zuhanykabin beépítésére, akkor ne a szabadon álló kádat válaszd, mert ez nem alkalmas tusolásra, nem tudod megóvni a környezetet a fröccsenő víztől! Éppen emiatt kisgyerekek mellé sem ajánlott.

Milyen különálló kádak közül választhatsz?

Az otthonod, a fürdő, a többi szaniter stílusához illően választhatsz szögletes, ovális, szimmetrikus és aszimmetrikus szabadon álló kádak közül, különböző méretekben 120 cm-től egészen a 2 méteres hosszig. Mivel ezeknek a kádaknak a középen helyezkedik el a lefolyója, így két személy is kényelmesen el tud merülni a habokban. 

Az öntött akril termékek előnyösek, mert kellemes tapintásúak, emellett gyorsan felmelegszenek, jól tartják a hőt, sokáig tudsz ülni a meleg vízben. További előnye, hogy nem hajlik, nem repedezik, így évekig gyönyörű darabja lesz a fürdőnek. Egy különálló kád az otthonod dísze lehet.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más