25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPREgy helytakarékos megoldás: a harmonikaajtó 

Egy helytakarékos megoldás: a harmonikaajtó 

Vannak, akik kényszermegoldásként alkalmazzák, míg mások számára kedvelt szerkezet a helyiségek nyílásainak lezárására használt harmonikaajtó, ami nem kell, hogy nyeklő-nyakló és nyikorgó legyen.

A kiváló minőségű darabok tökéletesen működnek, és igazi praktikus díszei lehetnek a tereknek, hiszen helytakarékosak, így kis alapterületű helyiségek, például fürdőszobák, kamrák hagyományos nyílászárói helyett jó szolgálatot tesznek. Beépítés előtt érdemes azonban körbenézni a piacon, hogy megfelelő minőségű és tetszetős darabra tegyünk szert, és használata zökkenőmentes legyen.

A Redőny Diszkontnál minőségi műanyag harmonikaajtókat találsz fix méretekben és különböző színekben, hogy az otthonodhoz leginkább illőt választhasd. Tudj meg mindent ezekről a nyílászárókról, cikkünk bemutatja az előnyeiket és a működésüket!

Mikor válassz harmonikaajtót?

Az ajtók elsődleges funkciója a helyiségek közötti közlekedés és a szellőzés biztosítása, de emellett meghatározóak a belterek stílusa és esztétikája szempontjából, éppen ezért kiválasztásukra gondot fordítunk.

Az otthonokat a külvilágtól elválasztó, a látogatóknak bebocsátást engedő bejárati ajtóknak lényegesen több követelménynek kell megfelelniük, időjárásállónak, hő- és hangszigetelőnek és biztonságosnak kell lenniük. Ezzel szemben a beltéri ajtók elsődleges feladata a helyiségek közötti átjárás biztosítása és igazodás az enteriőr stílusához. A megszokott kifelé vagy befelé nyíló ajtók mellett választhatunk helytakarékos megoldást is toló- vagy harmonikaajtó formájában.

Helytakarékos és modern megoldás

Kis alapterületű helyiségek esetén a klasszikus nyíló ajtók helyett toló- vagy harmonikaajtó beépítésével optimalizálható a helykihasználás, illetve a helyiség berendezése is szerencsésebb lehet, hiszen az ajtó nyitásával nem veszítünk helyet. Így egy szerényebb méretű lakás összeterületének jelentős hányadát “megspórolhatjuk”, hasznosabb dolgokra fordíthatjuk. 

A tolóajtók mind anyagukban, mind kialakításukban és színeikben sokfélék lehetnek, attól függően, hogy mi felel meg az igényeinknek, a pénztárcánknak. Speciális típusuk a műanyagból készülő harmonikaajtó, amely sokakban rossz emlékeket idéz, pedig megfelelő minőségű és dekoratív anyagok használata és nívós kivitelezés esetén praktikus és jól működő szerkezet lehet. 

Egy kényelmes megoldás minden kis lakásba

A család bővülése, a gyerekek cseperedése esetén szükségessé válhat a meglévő alapterületen több helyiség kialakítása, ami gipszkarton falak felhúzásával egyszerűen megoldható. Azonban a helyszűke a hagyományos ajtók helyett helytakarékos harmonikaajtó beépítését teheti szükségessé. De olyan helyiségek esetén is praktikus lehet, ahol a padlózat egyenetlensége, eltérő szintje miatt nincs mód nyíló ajtó beillesztésére.

A lamellás szerkezetű harmonikaajtók a fal síkjában egyszerűen nyithatók és zárhatók, de tudni kell, hogy teljesen síkra nem állíthatók, és tökéletes hangzárást sem tesznek lehetővé.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más