25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPRA türelmetlenség az ismerkedés rákfenéje

A türelmetlenség az ismerkedés rákfenéje

Alig akad olyan ember, aki életében legalább egyszer, akárcsak egy rövid idő erejéig ne lett volna tagja valamelyik online társkereső közösségnek. Miután az ismerkedés fő színtere teljesen elmozdult a virtuális világ irányába, ezért nem meglepő, hogy senki sem hagyja ki ezt az opciót. Ezzel a speciális módozattal pedig együtt jár az üzenetküldés és a chatelés, ami gyakorlatilag minden ilyen oldalnak az alapját képezi, hiszen minden kapcsolat innen indul, ezzel kezdődik.

Éppen ezért hatalmas jelentősége van mindannak, ami itt történik, illetve annak is, ahogyan történik. Az izgalmas üzenetváltások ugyanis nem mindig keltenek pozitív érzéseket a felekben, azt is megmutatjuk, hogy miért!

Mikor ír már?

Amikor befejezzük a regisztrációnkat az olyan online társkeresőkön, mint amilyen a CUPYDO Társkereső is, akkor bizony már tűkön ülve várjuk, hogy érkezzenek a megkeresések. Ha nők vagyunk, egy fokkal könnyebb dolgunk van, a férfiakban ugyanis jobban buzog a tettvágy, mint a hölgyekben.

Ezzel együtt nagy előny, hogy sokkal kevesebb sértő, bántó vagy nem kívánatos üzenetet kapunk, az oldalra ugyanis csakis valós és friss fotóval lehet regisztrálni – úgy meg azért már senkinek sem olyan nagy a szája…

Ha azonban ránk talál egy-egy érdekes személy, akkor egy újabb érzés kerít minket a hatalmába: a türelmetlenség. Amikor epekedve várjuk, hogy felvillanjon az okostelefonunk kijelzője: írt nekünk Ő.

Nyilvánvaló, hogy az ismerkedés ezen szakasza bőven nem a racionalitásról szól, de azért jó, ha néha hagyjuk, hogy a józan eszünk diktáljon.

Okok, amiért nem írnak nekünk

Persze tudjuk, hogy nehéz a vad kényszerképzeteket leküzdeni, de azért jó, ha tudjuk, hogy a legtöbb “nem-írásnak” egészen bagatell okai vannak: munka, tanulás, vizsga, barátok, esetleg alvás, vagyis az élet maga.

Sokkal aggasztóbb, ha valaki egyfolytában online lebzsel, mert az bizony azt jelenti, hogy vagy folyamatosan vadászik, vagy egyáltalán nincs élete. Egyik sem túl biztató alapállás egy sikeres párkapcsolat megkezdéséhez.

Nem mehetünk el ugyanakkor szó nélkül az olyan, néhanapján előforduló jelenségek mellett, mint a megcsalás. Ebben az esetben ugyanis valóban csak akkor fog válaszolni a chatpartnerünk, amikor neki alkalmas. A válaszadás idejéből azért rá lehet erre jönni: ha mindig órákkal, napokkal később válaszol, ha esténként már nem igazán elérhető, akkor érdemes egy kicsit gyanút fogni.

Ha túl sokat várunk el valamitől, csalódás lesz a vége!

Mindenki úgy indul neki, hogy mihamarabb szeretne társra lelni, ám mindenkit óva intünk attól, hogy mindenkiben az igazit lássa. Szögezzük le az elvárásainkat, vessük egybe a leendő partner által kínáltakkal, de ne szőjjünk egyből ábrándokat egy majdani közös életről! Adjuk csak át magunkat a jelennek, élvezzük ki a társkeresés egyes stációit, és úgyis jön az, aminek jönnie kell!

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más