25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPREbben különböznek a 20"-os gyerekbiciklik a kisebb bicajoktól

Ebben különböznek a 20″-os gyerekbiciklik a kisebb bicajoktól

Ahogy nőnek a gyermekek, egyre nagyobb bicajra lesz szükségük. A 20 colos bringák már sok tekintetben hasonlítanak a felnőtteknek szánt kerékpárokhoz. Nemcsak a méretük tekintélyt parancsolóbb, hanem van rajtuk váltó is, a kontrafék mellett pedig megjelenik a V-fék is.

Ha megnyúlnak a gyerekek, akkor nagyobb bringára lesz szükségük

Iskolás korukban egyik évről a másikra hatalmasat nőhetnek a gyerkőcök. Idővel mindenképp célszerű lesz beszerezni egy 20 colos modellt, amikor a lurkó testmagassága ezt indokolttá teszi.

Ezeknek a bringáknak nagyobb a kerékmérete, ezzel együtt pedig a vázméret magassága is növekszik. Az állítható kormánynak köszönhetően némi finomhangolásra van lehetőség a beállítások tekintetében, ám ettől még érdemes a KerékpárWebshopból a megfelelő méretű gyerekkerékpárt beszerezni.

Erre általában a gyermekek 7-9 éves kora környékén van szükség, ugyanakkor fontos leszögezni, hogy ebben az életkorban még jelentős eltérések lehetnek az egyes lurkók fejlődési üteme között, így mindenképpen figyelembe kell venni a testmagasságot és a lábhosszt is az ideális választáshoz. A szakértők a 115-130 centiméter közötti magasságú gyerkőcöknek szokták javasolni a 20″-os gyerekbicikliket.

A fiúk és lányok számára vásárolható 20″-os gyerekbiciklik már komolyabbak első ránézésre is, mint a kisebb méretűek. Nemcsak a nagyságuk miatt, hanem azért, mert ezeken már nem szokott lenni láncvédő, sárvédő és kormányról lelógó díszítések sem.

A 20 colos bicikliken már váltó is van

Míg a kisebb gyermekeknek szánt kerékpárokon nincs váltó, addig a 20″-os cangákon már van. Ezek már sokkal kifinomultabb drótszamarak, és egy kicsit érzékenyebbek is az alkatrészeik.

A fiataloknak tervezett bicajra szerelt váltó nagymértékben hasonlít a felnőttek kerékpárjain lévő darabokhoz. Nem túlságosan bonyolult elsajátítani ennek a helyes használatát, ugyanakkor erre csak azoknak szabad vállalkoznia, akik már magabiztosan tudnak tekerni két keréken. 

A nagyobb bicajokon más típusú fékek vannak

Míg a legkisebbek biciklijei esetében általában a pedálok hátrafelé tekerésével, azaz kontrafékkel lehet lassítani, addig a nagyobb bringák már másfajta fékrendszerrel vannak felvértezve. A 20 colos kerékpárokon V-fék van, így egy kar segítségével lehet megállni.

Nem kell elkapkodni a nagyobb cangára váltást

Érdemes felkészülni arra, hogy a 20 colos bringáról hamar nagyobb biciklire szeretnének majd átnyergelni a fiatalok, például egy 26 colos MTB-ra vagy egy trekking bicajra. A nagyobb kerékpár megvételét azonban nem szabad elsietni, hiszen annak idő előtti használata balesetveszélyes is lehet.

Túl korán nem is érdemes előre megvenni egy kétkerekűt, hiszen a kamaszok ízlése gyorsan változik, és lehet, hogy ami fél évvel korábban tetszik egy tinédzsernek, az később már nem fog megfelelni az igényeinek.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más