26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapPRDolgozzunk raktárosként!

Dolgozzunk raktárosként!

Áruátvétel, -tárolás, készletkezelés – alapvetően ezek a főbb feladatai egy raktárosnak. Ő látja el a raktár működését érintő összes tevékenységet. Feladatának fókuszában az áll, hogy egy meghatározott termék adott időben a megfelelő helyen legyen. Munkájának szűk keresztmetszete a költség, az időkeret és a hatékonyság. Felelősségteljes munkakör az övé, hiszen A-Z-ig nyomon kell követnie az árufogadás és -átadás folyamatát.

Ezen a területen számtalan állás kínálkozik, hiszen több gyártó cég esetében is Magyarország a disztribúciós központ. Emellett a multi és termelő cégek száma is folyamatosan gyarapszik, ami a nyitott pozíciók növekedését is eredményezi. Így lehetsz raktáros Nyíregyházán!

Milyen munkaköröket lehet betölteni?

A raktáros munkakör általában könnyen és gyorsan kitanulható, elegendő hozzá egy alap-, maximum középfokú végzettség. Milyen lehetőségek kínálkoznak?

  • – Dolgozhatunk egy előre fixált területen például komissiozóként, amikor az áru összekészítése a feladat. 
  • – Lehetünk csomagolók, ami azt jelenti, hogy a termékeket előkészítjük a szállításra. 
  • – De targoncásként is elhelyezkedhetünk, ha van megfelelő jogosítványunk. Az áru mozgatása, rakodása lesz ebben az esetben az, amivel foglalkoznunk kell.

Lehetünk akár még raktárvezetők is, ha nem riadunk meg a tevékenységek koordinálásától, az emberek irányításától. Ebben a pozícióban felügyelni kell a terület műszaki állapotát, felszereltségét, be kell tartatni a munka- és tűzvédelmi szabályokat. Emellett még az éves leltárt is menedzselni kell. Ez már az a munkakör, ami gyorsan nem betanítható, hanem 2-5, akár 10 év alatt bele lehet tanulni. Szakirányú végzettségre is szükségünk lesz itt már.

Akár beosztottak, akár vezetők vagyunk, a raktári munkaköröknél az alapos, precíz munkavégzés elengedhetetlen!

Hol keressünk állást?

Hirdetési újságok, különböző social media csoportok is segítségünkre lehetnek, de a legtöbb, legmegbízhatóbb raktáros munkát állásportálokon találjuk meg. Országos és lokális site-ok is léteznek. Ha helyben dolgoznánk – akár Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében -, akkor az utóbbi jöhet szóba. Ilyen például a Nyíregyházaállás, ahol a jobb oldali kategóriák között találjuk a raktározást és a logisztikát. Rákattintva időrendben töltődnek be a legfrissebb ajánlatok.

Egy újabb klikkeléssel már el is jutunk a kiválasztott állásig és akár jelentkezhetünk rá! Persze előtte tájékozódjunk mindenképp a leendő munkáltatóról. Információk birtokában biztosabb kép rajzolódik ki előttünk. Ezután már csak létre kell hozni a saját profilunkat, hogy gyorsan tudjunk pályázni a kívánt munkakörre. Következő lépés a CV és motivációs levél áttekintése, majd a konkrét jelentkezés. Röviden így néz ki egy álláspályázat menete.PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más