8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapPRA vakolatok szerepe 

A vakolatok szerepe 

Vajon mi az, ami alapján megítélünk egy épületet? Hogyan alkotunk véleményt róla? Számít a stílusa, a mérete, a környezete nyilvánvalóan, ahogy az is, hogy mennyire esztétikus a külseje, például omladozik-e a vakolat a falairól.

A vakolat esztétikus megjelenést biztosít 

Az ujhazbodrogi.hu vakolatainak is az egyik fontos szerepe az, hogy mutatós legyen az ingatlan. A szép, ép vakolás ugyanakkor arról is árulkodik, hogy az itt élők kedvelik az otthonukat, odafigyelnek a környezetükre, és gondoskodnak az épület jó állapotáról.

A vakolat védelmet is nyújt

Természetesen nem a betörőkkel szemben óvja meg az otthonunkat. Hanem az időjárás elemeitől: a váltakozó hőmérséklettől, a tűző naptól, a zimankós téltől, s persze a csapadék káros hatásaival szemben is biztonságot kínál az épület falazata, szerkezete számára.

Emellett a mechanikus, fizikai behatásoktól is védelmet nyújt. Mindez még nagyobb jelentőséget kap olyankor, ha az ingatlan hőszigetelését is megóvja mindezekkel szemben, hiszen ez egy hosszú-hosszú távra készülő, és komolyabb anyagi befektetést igénylő beruházás.

Rengeteget számít!

Nem véletlenül a vakolás és annak színezése az egyik leggyakrabban megvalósított felújítási projekt. Azzal, hogy külsőleg megújítjuk az épületet, pontosan olyan hatást érhetünk el, mintha saját magunkra egy remekül szabott ünneplőt vennénk fel.

Fontos az időzítés!

Amikor azon tanakodunk, hogy mi mindent kellene megújítanunk, illetve modernizálnunk az ingatlanon, az egyes beruházások ütemtervét nagyon alaposan meg kell fontolni. Annak ellenére, hogy igazán jólesik azonnal szépnek látni az otthonunkat, fontos, hogy semmit se kelljen kétszer elvégezni.

Tehát először kell például a régi nyílászárókat újakra cserélni, aztán jöhet a hőszigetelés, végül pedig az épület újravakolása.

Válasszunk mindig megfelelő típusú vakolatot!

Az alkalmazási területek szerint szükséges meghoznunk azt a döntést, hogy melyik lesz számunkra az ideális fajta. A típusok között az alapvakolat és a simítóvakolat is megtalálható, de abban is határozni szükséges, hogy vékony vakolatot vagy durva vakolatot akarunk alkalmazni.

A Baumit alapvakolat remek választás lehet

A Baumit vakolatokat épülettípustól függetlenül lehet alkalmazni. Élettartamuk kifejezetten hosszú, ezért sokáig képesek megszépíteni az otthonunkat. Sok Baumit vakolat alkalmas a gépi felhordásra is. Emellett természetesen a kézi vakolásra is lehetőségünk van.

A vakolás tehát egy igen fontos felújítási teendő, ha igazán szép otthont szeretnénk. Az épület külseje azért is sokat jelent, mert egyáltalán nem mindegy az, hogy milyen környezetben élünk, és milyen épületet mondhatunk otthonunknak. Annak ellenére, hogy – amennyiben többféle modernizációs lépést is meg akarunk valósítani – a vakolás voltaképpen az utolsó lesz ezek közül, mégis ez lesz az is, ami a pontot felteszi az i-re.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más