25.7 C
Komló
2024. július 18.
spot_img
KezdőlapPRA perc vagy a cella napelem technológia a jobb?

A perc vagy a cella napelem technológia a jobb?

Mi az a perc és mi az a cella napelem technológia? Melyik lehet a jobb, a hasznosabb, az előnyösebb? Egyáltalán miért tanácsos foglalkozni ezzel a kérdéssel azoknak, akik nem ebben a szakmában dolgoznak?

Minden felsorolt kérdésre választ fogunk adni a bejegyzésben. Kiváltképp jól járhat az bárki, aki épp a telepítés lehetőségeit mérlegeli és szeretne okosan dönteni.

Amiért a perc és a cella napelem technológia összehasonlítása releváns kérdés

Talán nem túl meglepő, hogy az elmúlt években nem kevés innovációt mutat a terület. Kiváltképp az úgynevezett monokristályos technológia előállítási költségének csökkenése generált komoly fejleményeket, méghozzá a polikristályos technológiával szemben.

Úgyhogy akár a Wagner Solar Hungária Longi napelem megoldásaival szemezgetve sem árt, ha az ember jobban átgondolja a lehetőségeket. Még akkor is, ha a mono technológia még mindig a legelterjedtebb a világon.

Sőt, valószínűleg ez így is fog maradni még néhány évig. De jobb, ha előretekintünk, és összevetjük a perc és a cella technológia közötti eltéréseket és sajátosságokat. Már csak a tisztán látás végett is.

Amit a perc technológia sajátosságai kapcsán tudni érdemes

Beszédes, hogy a standard szinthez képest magasabb hatásfokot, jobb energiasűrűséget és magasabb energiahozamot segíthet elérni. Aztán szintén előny, hogy alacsony fényintenzitás és magas környezeti hőmérséklet mellett is jobb teljesítményt tud hozni.

Pláne olyan megbízható gyártó termékeivel, mint a LONGi. Ha már itt tartunk, akkor szintén lényeges tudnivaló, hogy a LONGi napelemekkel épített rendszerek esetében rendszerint kisebb helyigénnyel lehet számolni.

Mindez magával hordozza, hogy kedvezőbb lesz a tartószerkezeti és villanyszerelési anyagköltség, avagy a technológia segít kímélni a költségvetést. Olyannyira, hogy mindezek fényében a legjobb fajlagos költségű energiamegoldást képes biztosítani.

Mi a helyzet a cella napelem technológia sajátosságaival?

Kezdjük a részletezést azzal, hogy mit is jelent pontosan a félcellás szerkezet. Ez is egy speciális megoldás több előnnyel. Lényege, hogy a napelem cellát két külön részre kell felvágni infravörös lézer segítségével.

Miért van erre szükség? Az ok racionális, mert ezzel a megoldással kapásból a felére lehet csökkenteni a működési áram szükségletét. Sőt, ez még nem minden, hiszen a hőveszteség is nagymértékben csökken.

Legjobb, hogy ezekkel párhuzamosan a modul teljesítménye 2%-os értékben növekedést fog produkálni. Komolyabb kilengések nélkül, merthogy a modul működésének megbízhatósága is javuló tendenciát fog mutatni.

Transzparensen lehet látni tehát, hogy nagyon is megérheti nyitottan állni az innovatív technológiák felé. Különösen akkor, ha több évtizedre tervezünk előre.PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más