25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPRA mediterrán stílus lehet elegáns, szolid, fényűző vagy puritán is

A mediterrán stílus lehet elegáns, szolid, fényűző vagy puritán is

Sokan szeretik a mediterrán lakberendezési stílust, amin nem is nagyon lehet csodálkozni. A mediterrán vidékeken ugyanis általában elképesztő látvány tárul a szemünk elé. Meghittséget, közvetlen és családias hangulatot tapasztalhatunk, emellett pedig sok derűs, optimista emberrel hozhat minket össze a sorsunk.

Ha azt szeretnéd, hogy ez az itthon csak ritkán tapasztalt béke és nyugalom a saját lakásodba is beköltözzön, akkor érdemes elgondolkodni, hogy a tereidet mediterrán stílusban rendezd be.

A napfényes déli tájak egyedülálló hangulata

A DODO mediterrán stílusú kollekciójában csupa olyan tömörfából és más remek természetes anyagból készült bútort és kiegészítőt találhatsz, amelyeket Te is egyszerűen használhatsz, hogy otthonodat mediterrán stílusúvá alakítsd.

Természetesen a mediterrán országok egyedi stílusában felfedezhetők a közös jegyek, ám mivel hatalmas területről, a Földközi-tenger teljes partvidékéről van szó, a földrajzi adottságok eltérései miatt több mediterrán lakberendezési irányzat is kialakult. Megkülönböztetjük a görög, a spanyol, az olasz és a provence-i stílust.

Négy nagy mediterrán lakberendezési irányzat

  • A görög mediterrán stílus két fő színe a fehér és a kék. E területeken a lényegi szempont elsősorban a funkcionalitás, a tereikben egyáltalán nincs sok bútor.
  • Egy spanyol mediterrán otthonban azonban rögtön szinte mellbe vág az energia. Tüzes, energikus színeket használnak, és jellemző a túldíszítettség, a gazdagság, a fényűzés, rengeteg a kiegészítő.
  • Az olasz mediterrán stílusra az elegancia, a kifinomultság és a minőség a legtalálóbb kifejezések. Igazán hangsúlyos a konyha kialakítása, ez a családi élet központja.
  • A Dél-Franciaországban található Provence vidékének lakói viszont egyszerű és szolid életet élnek, ami a lakberendezési szokásaikban is érezhető: szellős terek, fapadló, rusztikus felületek, halvány árnyalatok. Kedvelik a hagyományost, a régit, a kopottast és kerülnek mindent, ami feltűnő vagy hivalkodó.

Melegség, meghittség, biztonság

Ha mediterrán stílusban rendeznéd be az otthonod, akkor először döntened kell, hogy a négy irányzat közül melyik illik a legjobban hozzád. Nincs szükség nagyon sok bútorra, mert az eredeti mediterrán stílus is kevés bútort használ. Jó, ha a funkció és a kényelem lebeg a szemeid előtt. Ehhez tökéletesek a nehéz, rusztikus bútorok, amelyek minden esetben minőségi, természetes alapanyagokból legyenek. Jó választás a cseresznye, a tömör fenyő, a vörösre pácolt mahagóni, teakfa, a natúr tölgy vagy a sötét, natúr fonott bútorok is. Ráadásul ezeket nemcsak bent, hanem a teraszon is remekül használhatod. Jók még a kovácsoltvas elemek vagy kiegészítők is: polcok, lámpák, székek, asztalkák.

A mediterrán stílus mindenkinek való, aki szereti a nyarat, a napsütést, a természetességet, a szabadságot és az életet. A DODO segít a választásban.PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más