25.7 C
Komló
2024. július 13.
spot_img
KezdőlapPRA kutyasétáltatás 3 sokak által be nem tartott, de fontos szabálya

A kutyasétáltatás 3 sokak által be nem tartott, de fontos szabálya

A kutyatartás nemcsak annyiból áll, hogy eteted a kedvenced és ápolod a bundáját, hanem a fizikai erőnlétének a karbantartására is ügyelned kell. A mindennapos séta alapvető, pláne a lakásban tartott kedvencek esetén. 

Ám bármennyire is egyszerűen tűnik ez az egész, mégis akad néhány fontos írott és íratlan szabály, amiket bizony be kell tartani. Többek között az alábbiak:

1 Közvetlenül etetés után nincs séta!

Próbáltál már egy kiadós lakomázás befejezése után pár perccel futni menni vagy edzeni? Ha igen, akkor jól tudod, hogy mennyire kellemetlen tud lenni a teli gyomorral történő intenzívebb testmozgás. Jobb esetben csak hasi diszkomfortérzet jelentkezik, de az is előfordulhat, hogy rövidesen viszontlátod az elfogyasztott ételt egy kevésbé étvágygerjesztő formában.

Ugyanez a kutyák esetében is fennáll. Ha kedvenced épp az imént tömte meg a bendőjét a Kutyakajas.hu Webáruházban vásárolt Purina Dog Chow táppal, akkor eszedbe se jusson most rögtön sétálni vinni! Neki is szüksége van arra, hogy étkezés után pihenjen egy kicsit, különben a fent felvázolt szcenáriók vele is megtörténhetnek.

Sőt, valószínűleg nem is lesz nagy kedve teli hassal kergetni a labdát vagy körbefutni a háztömböt, hanem rövidesen elkapja a “kajakóma,” amit inkább egy kis szundikálással akar majd átvészelni.

A sétára tehát minimum 1-2 órával az etetést követően kerüljön sor, amikor az emésztés első szakasza már lezajlott. Ekkor kedvencedet valószínűleg úgyis szólítja már a természet, így legfőbb ideje lesz levinni, hogy elvégezhesse a dolgát. 

Ha ez bármi miatt nem megoldható, akkor pedig inkább a séta utánra időzítsd az etetést. A friss levegő és a mozgás végett kedvenced felélénkül, és még jobb étvággyal fogyasztja majd el a kedvenc teljes értékű kutyaeledelét. 

2 Közterületen kötelező a póráz használata!

Bár akadnak olyan gazdik, akik előszeretettel megfeledkeznek róla, de jobb, ha tudod, hogy kutyát közterületen csak pórázon lehet vezetni. Kivételt jelentenek ez alól az olyan, kifejezetten kutyák számára fenntartott létesítmények, mint például a futtatók, kutyás strandok. 

Persze ez még nem jelenti azt, hogy itt nyugodt szívvel szabadjára engedheted az állatot. Csak akkor csatold le a pórázt, ha biztos vagy benne, hogy engedelmeskedik az utasításaidnak és parancsszóra visszajön. 

Igen kellemetlen, ha összeverekedik egy másik kutyával, netán üldözni kezd egy macskát és kereket old, te pedig loholhatsz utána. Ha az eb még nem kellően szocializált, akkor a szájkosár használata is indokolt lehet.

3 Tilos ott hagyni a kutyapiszkot!

Amelyik eb eszik, az előbb-utóbb üríteni is fog, ez a természet rendje. Az viszont egyáltalán nem természetes, ha a gazdi szépen elsunnyog és ott hagyja kedvence végtermékét a járdán vagy a fűben.

A kutyakaki ugyanis örökös konfliktusforrás, egy támadási felület a kutyatartó társadalom ellen. Pedig olyan könnyű tenni ellene! Ne mondd, hogy akkora fáradság bekészíteni néhány zacskót, amibe felszeded az ürüléket és kidobod egy közeli szemetesbe.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más