2022. október 07.
KezdőlapPR4 tipp, amivel megőrizhetjük evőeszközeink tartósságát

4 tipp, amivel megőrizhetjük evőeszközeink tartósságát

A régi időkben nagy népszerűségnek örvendő ezüst evőeszközök egyeduralma immár a múlté, hiszen igen kényesek, és gyakran kell őket fényesíteni, tisztítani, hogy mindig szépen ragyogjanak.

Ma már sokkal közkedveltebbek a rozsdamentes acélból készült darabok, melyek ugyan nem igényelnek karbantartást, de ha nem vigyázunk rájuk, szintén tönkremehetnek. Ennek megelőzésére adunk pár egyszerű, de nagyszerű tippet. 

Ne hagyjuk rászáradni az ételmaradékot!

Egy-egy jól sikerült lakoma után, amikor szinte mozdulni sem tudunk a jóllakottságtól, sokkal inkább vágyunk a pihenésre, mintsem a mosogatásra. Ezért aztán rendre elkövetjük azt a hibát, hogy a szennyes edényeket és evőeszközöket csak bedobáljuk a mosogatóba, mondván, majd később foglalkozunk velük.

Csakhogy ez idő alatt az ételmaradékok rájuk száradnak, utána pedig csak kínkeserves dörzsölés, sikálás árán tudjuk őket eltüntetni. Nem baj, ha nem állunk neki étkezés után rögtön mosogatni, de annyit azért tegyünk meg, hogy meleg, mosogatószeres vízbe áztatjuk a használt terítéket.

Így a tányérok és a finnshop.hu evőeszközei már mondhatni félig tiszta állapotban várják, hogy pár órával később rendesen is elmossuk őket. 

Mosogatás után törölgessük el őket!

Nincs is kiábrándítóbb látvány, mint amikor a tisztára mosott evőeszközökre rászáradnak a vízcseppek, és foltokat hagynak maguk után. Ennek a jelenségnek a vízkő az oka, és hazánk nagy részén sajnos igen kemény a víz. 

Az apró vízkőnyomok elcsúfíjták az amúgy szépen ragyogó evőeszközöket, emiatt még mosogatás után sem tűnnek tisztának és higiénikusnak. 

Utólag ezen úgy segíthetünk, ha egy ecettel enyhén átitatott törlőronggyal áttöröljük őket, de ha szeretnénk megelőzni a foltok kialakulását, akkor mosogatás után ne hagyjuk az evőeszközöket a csepegtetőben megszáradni, hanem törölgessük el egy száraz konyharuhával! 

Ily módon eltávolítjuk a vízcseppeket, és kedvenc kanalaink, késeink, villáink teljes pompájukban ragyogva kerülnek majd a fiókba. 

Ne tisztítsuk olyan anyaggal, ami karcolásokat okozhat!

Valóban bosszantó, ha az evőeszközökre rászárad az ételmaradék, de még ekkor se essünk neki a szivacs dörzsölős felével vagy fém súrolópárnával, hiszen megkarcolhatjuk a felületüket! Inkább legyünk türelmesek, és áztassuk be őket mosogatás előtt, hiszen az ételdarabok eltávolíthatóak, a karcok viszont nem.

Ne felejtsük őket a mosogatógépben!

Hogyha mosogatógépet használunk, akkor nem lesz gond az alapos tisztítással és a foltmentes száradással. Legalábbis elméletileg. Ám ha a mosogatógép beállításai nem megfelelőek, akkor előfordulhat, hogy a szárítás nem lesz tökéletes, vagy foltosak maradnak az evőeszközök.

Ezért a program vége után szedjük ki őket a rekeszből, és nézzük át, hogy szárazak és foltmentesek-e! Amennyiben nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, törölgessük át őket egy konyharuhával. és módosítsunk a mosogatógép beállításain!

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más