2022. október 07.
KezdőlapPRItt a nyár! Hogyan teheted elviselhetőbbé macskád számára a forró napokat?

Itt a nyár! Hogyan teheted elviselhetőbbé macskád számára a forró napokat?

Nyakunkon a nyári hőség, ami embert és állatot egyaránt megvisel. A különbség annyi, hogy míg mi tudunk fennhangon panaszkodni a kánikula miatt, addig bundás barátaink csendben tűrik, hogy már a létezés is nehezükre esik a nagy melegben.

Ám mivel a háziállatokért minden gazdi felelősséggel tartozik, ezért a te feladatod az, hogy cicád számára elviselhetőbbé tedd a forróságot. 

Az étkezési szokások megváltoztatása

Semmi meglepő sincs abban, ha a kánikulában a macskának is csökken az étvágya, és kevesebbet eszik, mint általában. Nem is kell erőltetni, kedvenced pontosan tudja, hogy mennyitől lakik jól. Épp ezért ne ijedj meg, ha ilyenkor kevesebbet eszik!

Az eledel típusát illetően a konzervnek és a száraztápnak is megvannak az előnyei és hátrányai ilyenkor, ezeket mérlegelve válassz a Petguru kínálatából a Royal Canin macskatápok közül!

A szárazeledel kevésbé romlandó, így nem gond, ha órákig a tálban marad, viszont általa a cica nem jut nedvességhez, így különösen oda kell figyelni arra, hogy eleget igyon mellette. A macskák többsége azonban hírhedten rossz ivó, így roppant hasznos, ha a folyadékszükségletük egy részét az ételből letudják.

Pontosan ez a nedves eledel előnye, illetve még az, hogy a hűtőből kivéve kellemesen hűsítő élmény lehet a cicának a hideg falatok elfogyasztása. Viszont ebből tényleg csak annyit adj a macskának, amennyit rövid időn belül megeszik, ugyanis a nedves eledel a melegben gyorsan meg tud romlani, és odavonzza a legyeket. Valamint az etetőtál tisztítására is jobban oda kell figyelni. 

Víz minden mennyiségben

No nem arra gondoltunk, hogy részesítsd a macskát egy alapos fürdetésben (bár ha szeret pancsolni, akkor ezzel remekül felfrissítheted), hanem arra, hogy fokozottan ügyelj rá, hogy mindig legyen friss vize, és lehetőleg igyon is belőle.

Cseréld a vizét napi több alkalommal, hogy mindig hideg legyen, ugyanis az állat amiatt is megtagadhatja az ivást, hogy túl melegnek találja a tálja tartalmát (ez érthető, nyáron valószínűleg te sem szívesen innál meleg italokat). 

A “jégkocka trükk” is nagyon hatásos lehet: fagyassz le egy adag vizet egy kisebb edényben, majd a jégtömböt tedd ki a macska itatótálja mellé! Sok cica a hőségben nagyon szereti a jeget nyalogatni, ezzel is hűsítve magát, és legalább a folyadékbevitelre sem lesz gond.

A lakás hűvösen tartása

Ha macskát tartasz, ne csak akkor gondoskodj lakásod hűtéséről, amikor otthon tartózkodsz! Ahhoz, hogy az állatnak ne legyen túl melege, hagyd bekapcsolva a légkondicionálót vagy a ventilátort akkor is, amikor dolgozni mész!

Reggel szellőztess ki, majd csukj be minden ajtót és ablakot, engedd le a redőnyt, húzd be a sötétítőfüggönyöket! Ezzel némileg kizárod a hőt, így kevésbé melegszik fel a lakás. 

Ha a konyha vagy a fürdőszoba járólappal burkolt, akkor engedd itt időzni, hiszen azzal is tudja magát hűsíteni, ha a hideg padlón heverészik. Esetleg a fekhelyén is elhelyezhetsz jégakkukat vagy egy hűsítő  matracot, amelyet beszerezhetsz a Kutyakajástól is!

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más