Minden más

Veszélybe került az országban egyedülálló pécsi gyerektaxi

Pécs – Megszűnik a pályázati támogatás, melynek segítségével gyerektaxit üzemeltet a Pécsimami Közhasznú Egyesület. A szervezet most az emberek segítségét kéri, hogy megmenthessék a sok családnak nagy segítséget nyújtó ingyenes szolgáltatást.

A 2018 óta működő szolgáltatást bármely pécsi szülő igénybe veheti ha tovább dolgozik, mint ahogy az iskola, óvoda nyitva tart, vagy a munkája miatt nem tudná elvinni gyermekét a szükséges fejlesztő foglalkozásra.

A Gyerektaxi egyedülálló szülők, többgyermekes -, nagyszülői segítség nélküli családok, rugalmatlan munkarendben -, kereskedelemben-, egészségügyben dolgozók, beteg gyermeket nevelők és sok más család számára könnyíti meg a délutáni logisztikát.

Az egyesület által üzemeltetett 9 személyes kisbusz hivatásos sofőrrel és szakképzett gyerekfelügyelővel járja a várost. Elmegy a gyermekért iskolába, óvodába, és a szülő munkahelyére, nagyszülőhöz, vagy különórára szállítja rendszeresen és ingyenesen.

A pályázati támogatás idén decemberben viszont megszűnik, ezért a helyi cégek és családok támogatását kéri az egyesület, hogy beszerezhessenek, egy használt de jó műszaki állapotú kisbuszt. A busz karbantartását és szervizelését már magára is vállalta egy pécsi autószerviz.

Aki támogatni, vagy akár igénybe venni szeretné a szolgáltatást itt talál bővebb információkat róla.

/forrás, címlapkép: pecsimami.hu/

Szólj hozzá!

Hirdetés