16.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapMinden másÚjra támadnak az emailes csalók

Újra támadnak az emailes csalók

Bűnmegelőzés – Ismét megszaporodtak az emailek, amik szolgáltatók nevében (különböző okokból, például nyeremény ígéretével, díjhátralék befizetésére vonatkozó felszólítással stb.) a levélben magadott hivatkozásokon személyes, illetve banki tranzakciók lebonyolításához szükséges adatok megadását, használatát kérik. Ne dőljön be nekik!

 

Fontos tudni, hogy valamennyi szolgáltató (pénzügyi, telekommunikációs) fontosnak tartja és kiemelten kezeli az ügyfelei adatainak biztonságát és védelmét. A szolgáltatók éppen emiatt soha nem kérik elektronikus levélben ügyfeleik adatait, felhasználóneveit, jelszavait.

 

Ha tehát valaki kéri a:

● a bankszámlaszáma adatait,

● e-mail postafiókja felhasználónevét és jelszavát, 

● előfizetői azonosítóját és annak jelszavát, 

NE adja meg neki!

 

A személyes és banki adatainak biztonsága érdekében javasolt az alábbiakat is betartani:

● Soha ne nézze meg a linkre rákattintva az e-mailben kapott belépési oldalt, még abban az esetben sem, ha a küldeményben szereplő arculati elemek egyezőséget/hasonlóságot mutatnak szolgáltatója által használtakkal.

● Soha ne reagáljon idegen nyelvű vagy gyanúsan hibás magyar nyelvhelyességgel, vagy a magyar ékezetes magánhangzók helyett ékezet nélkülieket tartalmazó levélre, amely – kéréssel vagy fenyegetéssel – ismeretlen linkre történő rákattintásra szólít fel!

● Mindig gondosan nézze meg az e-mailben kapott belépési oldal címét (URL-t), és soha ne lépjen be oda, ha az nem tartalmazza az adott szolgáltató nevét, vagy ha nem .hu-ra végződik!

● A megadott belépési oldal (URL) eléréséhez használjon a biztonságos megoldást (böngészője könyvjelzőjét, kereső által visszaadott elérhetőséget, a cím kézzel történő beírását …)!

Amennyiben mégis csalás áldozatává válik, azonnal jelezze a szolgátatónak és a rendőrségnek.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más