21.7 C
Komló
2024. július 25.
spot_img
KezdőlapMinden másPéntektől korábban zárnak a dohányboltok

Péntektől korábban zárnak a dohányboltok

Változás – Péntektől a dohányboltok is 15 órakor zárnak, húsvétra egyedi korlátozásokat vezethetnek be a polgármesterek.

 

Tegnap jelentették be, hogy határozatlan ideig (visszavonásig) meghosszabbítja a Kormány a kijárási korlátozásokat. Az ezt tartalmazó 95/2020. (IV. 9.) Korm. rendelet módosítja a nyitva tartást szabályozó 46/2020. (III. 16.) Korm. rendeletet, amelyből kiveszi a dohányboltokat a nyitva tartási korlátozás alóli kivételek közül, így péntektől a dohányboltokban 15 óra után reggel 6 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.

 

Húsvétra külön szabályokat hozhatnak a polgármesterek

A polgármesterek két irányban kapnak felhatalmazást a Rendelet szerint. Egyrészt önállóan szabályozhatnak a kerületi piacok nyitva tartásának rendjéről és a piacnak a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának rendjéről. A szabályozás során a piac nyitva tartása alatt olyan kizárólagos látogatási idősávot kell megállapítani, amely alatt a piacot kizárólag 65. életévüket betöltött személyek látogathatják.

Másrészt felhatalmazást kap a polgármester, hogy 2020. április 10. 0 órától 2020. április 13. 24 óráig terjedő időtartamra (húsvét idejére) a kijárás korlátozására a kijárási korlátozásról szóló rendeletben foglaltaktól szigorúbb szabályokat állapíthasson meg. Ezek a rendeletek 2020. április 14-én hatályukat vesztik.

Forrás: jogaszvilag.hu

A fotó illusztráció, forrás: pixabay.com

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más