23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekBaranyában is lezárják a népszerű kirándulóhelyeket húsvétra

Baranyában is lezárják a népszerű kirándulóhelyeket húsvétra

Baranya – Megyeszerte korlázotások léptek életbe, Komlón csak szigorúbb ellenőrzés várható.

 

Polics József polgármester tájékoztatása szerint Komlón nem vezetnek be újabb korlátozásokat az ünnep idejére, így például Sikonda is látogatható marad. Ezzel együtt a rendőrség többször és szigorúbban fogja ellenőrizni a frekventált helyeket.

Pécsváradon lezárták a nem pécsváradi lakosok elől a Dombay-tó közvetlen környékét, Orfű belterületén pedig lezárásra kerül a strand parkoló, a reptér alatti parkoló, a Minigolf melletti parkoló és a Faluház alatti parkoló 2020.04.10-én 10 órától 2020.04.13-án 24 óráig. Ebben az időszakban a Pécsi tó körül csak orfűi lakosok, érvényes horgász engedéllyel rendelkezők, illetve orfűi üdülőtulajdonosok tartózkodhatnak.

Szintén lezárják a Hosszúhetény-Püspökszentlászló és Hosszúhetény-Kisújbánya közvetlen körzetét a koronavírus okozta helyzet miatt, így a nem hosszúhetényi lakosok 2020.április 10. 8 és 2020. április 13. 23 óra között nem léphetnek a területre. A hatóság naponta több alkalommal ellenőrzi az utasítás betartását és szükség esetén eljár.

 

Lezárások Pécsett

Péterffy Attila, Pécs polgármestere jelentette be péntek délelőtt, hogy április 10., péntek reggel 8 órától április 13., hétfő este 22 óráig lezárják a közforgalom elől Pécsett azokat a közterületeket és parkolókat, amelyeket hagyományosan sok kiránduló keres fel hétvégenként és az ünnepi időszakokban. Ezek a következők:

– Tüskésréti szabadidőpark és annak parkolója
– Mandulás játszótér és annak parkolója
– Malomvölgyi szabadidőpark és annak parkolója
– Éger-völgyi parkerdő és annak parkolója
– Tv-torony alsó és felső parkolója
– Lapis-tetőnél lévő parkoló
– Tettye park és parkoló

  • A Biokom Nkft. ezzel párhuzamosan lezárja a Mecseki Parkerdő teljes területét.
  • Az Árkád és a Pécs Pláza bezárása a teljes hosszú hétvégén: a patika, drogéria és az élelmiszerboltok kivételével minden üzletnek be kell zárnia.

 

Fotó: A játszótereket már korábban lezárták Komlón, ezt az ünnep idejére sem oldják fel. A szerző felvétele.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más