Minden más

Pécsről és Harkányból is indul közvetlen buszjárat a szomszédos országokba

Baranya – Pécs és Harkány is a FlixBus nemzetközi buszhálózatának részévé vált, így már ezekből a városokból is lehet közvetlen járat segítségével Horvátországba, Csehországba és Szlovákiába utazni.

 

A két városból a hétvégén indultak az első összeköttetések, így mostantól a helyiek is közvetlenül utazhatnak zöld távolsági busszal európai úticélokra.

Jelenleg három országba kínál közösségi közlekedési lehetőséget szolgáltató:

  • Csehországon belül Prága és Brno,
  • Szlovákiában Pozsony,
  • Horvátországban pedig Valpó, Eszék, Diakovár és Bród érhető el közvetlenül FlixBus-szal.

Eleinte a hét öt napján indulnak buszok minden irányba. A Baranya megyei városokból a legtávolabbi úticélra, Prágába 10-11 óra alatt juthatnak el az utasok. A közelebbi távokon néhány óra alatt célba érnek a buszok (Pécs és Eszék között például 2 óra az út).

A buszok Pécs autóbusz-állomásról (Nagy Lajos király útja 20.), illetve Harkány autóbusz-állomásról (Bajcsy-Zsilinszky utca 1.) indulnak és ide is érkeznek vissza.

A buszokon többek közt ingyenes WiFi, nagy lábtér, konnektorok és WC szolgálja a kényelmet. A pandémia miatt többszöri fertőtlenítéssel is készülnek. Jegyek online, a FlixBus mobilalkalmazásban, illetve pécsi értékesítési partnereknél személyesen is vásárolhatók. Ezek a következők: R Tours Utazási iroda, Ibusz Pécs Árkád Üzletház, OTP Travel – Pécs, Neckermann Pécs, Cartour Europe Pécs, Autoklub Travel – Pécs.

A FlixBus egy Németországban alapított, európai szolgáltató, amely 2013 óta működik.

További részletek a szolgáltató honlapján.

Szólj hozzá!

Hirdetés