2022. szeptember 29.
KezdőlapMinden másÖsszefogtak a pécsi vállalkozók a helyi tanárokért

Összefogtak a pécsi vállalkozók a helyi tanárokért

Pécs – Közösségi Kiállás a Pedagógusokért néven indult Facebook-csoport Pécsett, írja a Telex. A kezdeményezés célja, hogy kedvezményekkel segítsék a pedagógusokat a helyi vállalkozók.

A csoportot Putz Ádám a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa hozta létre pár héttel ezelőtt, és azóta már több mint négyszázan csatlakoztak. A kezdeményezés egy hír és egy cikk hatására fogalmazódott meg az ötletgazdában. Előbbi arról szólt, hogy az orosz–ukrán háborúra, és a gazdasági válságra hivatkozva mégsem kapják meg a pedagógusok a korábban beígért béremelést. Utóbbi pedig többek között azt mutatta be, hogy a múlt század elején, helyi közösségek kezdeményezésére hogyan lett mindenki számára ingyenes a korábban fizetős középiskolai oktatás az Egyesült Államokban.

Eredetileg az volt az ötletem, hogy a pedagógusoknak beígért bérnövelést próbáljuk meg helyben összehozni mi, pécsiek. De ez irreálisan magas cél. Viszont egy ilyen kedvezményes rendszer már nem annyira, és valós segítség is lehet

– nyilatkozta a lapnak a kezdeményezés elindítója, aki szerint a felajánlásokat rugalmasan kell kezelni, és mindig a kedvezményt igénybe vevőnek kell igazolnia a jogosultságát.

A Közösségi Kiállás a Pedagógusokért – Pécs csoporthoz eddig 15 helyi kisvállalkozás csatlakozott. Az eddigi legnagyobb csatlakozó az önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Állatkert.

Putz Ádám szeretné, ha országos mozgalommá válna a kezdeményezés.

/forrás: Telex/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más