15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapMinden másNyugdíjasházzá alakítaná a Lánc utcai tömböt a pécsi önkormányzat

Nyugdíjasházzá alakítaná a Lánc utcai tömböt a pécsi önkormányzat

Pécs – Felújítaná és nyugdíjasházzá alakítaná a Lánc utcai 122 önkormányzati bérlakást magában foglaló épülettömböt a pécsi önkormányzat.

Az utóbbi időben egyre inkább hírhedté vált épületet eredetileg fiatal párok számára építették 1988-ban. Nyőgéri Lajos alpolgármester által benyújtott előterjesztés szerint a jövőben nyugdíjasházzá alakítanák át az épületet, gondoskodnának akadálymentesítéséről, felújításáról.

Az alpolgármester a múlthét pénteken tartott önkormányzati ülésen felidézte: már a kilencvenes években problémát jelentett, hogy a lakások – kis méretüknél fogva – nem alkalmasak családok számára. Hozzáfűzte: a lakók életkörülményei egyre romlottak, folyamatos volt a feszültség a bérlők és a környéken élők között, és valóságos „problémahalmazzá” vált volt a tömb.

Folytonosak voltak a rendőrségi akciók, de tartottak disznóvágást az épületnél, a lakásokban pedig tyúkokat. Olyan életkörülmények alakultak ki, amely semmiképpen nem voltak tarthatók – tette hozzá.

Elmondta: az utolsó időszakban már csak az épület 70-80 lakásában éltek, az önkormányzat pedig az elmúlt fél évben gondoskodott arról, hogy a lakók a város más pontjaira költözhessenek.

A nyugdíjasház kialakításának tervét az idősellátás terén meglévő városi várólista méretével és az integrált nappali szociális intézmény közelségével indokolta az alpolgármester.

A határozati javaslat szerint az átalakítási munkálatok tervezésére, megvalósíthatósági tanulmány készítésére és más előkészítő feladatok elvégzésére bruttó 90 millió forintot fordít az önkormányzat az Európai Beruházási Banktól származó hitelkeret terhére. A feladatokkal a helyhatóság tulajdonában álló Pécsi Városfejlesztési Zrt.-t bízzák meg. A közgyűlésen jelen lévő képviselők egyhangú szavazással elfogadták az előterjesztést.

/forrás: MTI/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más