2022. október 07.
KezdőlapHírekElönti a sár Mecsekjánosit, aláírásgyűjtésbe kezdtek az ott élők

Elönti a sár Mecsekjánosit, aláírásgyűjtésbe kezdtek az ott élők

Komló – Megkeserítik a heves esőzések a Mecsekjánosiak életét, aláírásgyűjtésbe kezdtek a csapadékvíz elvezetők rendbetételéért.

Az utóbbi hetekben kétszer is nagyobb vihar csapott le városunkra, autókra dőlt fákat, megtépázott tetőket és elöntött garazsakat hagyva maga után. Mecsekjánosiban az erdős területekről, és szántőföldekről lezúduló sár okozza a legnagyobb gondot. Az érintett területeken élők megoldást sürgetnek.

Az udvarokba is betört a sáros víz.

Még csak most kezdődött a nyár, és ezzel együtt a zivatarok időszaka. Eddig kétszer csapott le heves esőzés környékünkre, mindkét alkalommal elárasztva Mecsekjánosi egyes részeit. A településen élők joggal tartanak attól, hogy egy újabb vihar esetén újból elönti házaik környékét a sár, ezzel jelentős károkat okozva.

Balesetveszélyes az útra került csúszós sárréteg. /Ipari u. – Batthyány u. – Jánosi Fő u. kereszteződés/

A legnagyobb problémát az Ipari út és Jánosi Fő út egyes részein, illetve az Iskola utcában okozza az esőzés. A megoldást nehezíti, hogy az egyes területek, és a hozzájuk tartozó vízelvezetők más-más kezelésében vannak. A terület képviselője Jurinovits Miklós igyekszik megoldást találni a helyzetre.

A probléma nem új keletű, már több mint két éve foglalkozom vele. Utoljára februárban jeleztem az önkormányzat felé, hogy gondok vannak a csapadékvíz elvezető árkokkal Mecsekjánosiban. Akkor azt a választ kaptam, hogy hat hónap múlva tudják elkezdeni a munkálatokat a területen – mondta a 7300-nak a képviselő.

Iskola utca.

A helyzetet az sem könnyíti meg, hogy a vízelvezetők egy része az Önkormányzat, a másik pedig a Magyar Közút kezelésében áll. Mivel eddig többszöri megkeresésemre sem érkezett kielégítő válasz aláírásgyűjtésbe kezdtünk, azt remélve, hogy ez által végre lépnek az illetékesek. Ezúton is köszönöm a Mecsekjánosiak önzetlen, éjszakába nyúló munkáját a nehéz helyzetben – zárta nyilatkozatát Jurinovits Miklós.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más