Minden más

Napos, nyári idő várható június első hétvégéjén

Időjárás – Néhol akár a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet a hétvégén. Sok lesz a napsütés, de néhol záporokra is készülni kell.

Pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, napos idő várható, de délután átmeneti felhősödésre is számíthatunk. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de elvétve előfordulhat jelentéktelen futó zápor. Felénk ilyesmit szerencsére nem jósol az OMSZ térképe.

forrás: OMSZ

A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8 és 13 Celsius-fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet. Napközben 24-27 fok várható, Komló térségében utóbbi valószínű.

Szombaton a fátyolfelhők, illetve a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre lehet számítani. Helyenként kialakulhat zápor, zivatar, valamivel nagyobb eséllyel a nyugati határvidéken, illetve az északi, északkeleti megyékben. A Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül szél, emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimumhőmérséklet 8-15, a maximumhőmérséklet 23-28 fok között alakul.

Térségünkre szombaton sem jósolnak esőt, és a péntekihez hasonló 27 fokos nappali maximum várható.

Vasárnap az előző napokhoz képest kevesebb, általában csak néhány órás napsütésre van kilátás, sőt tartósabban felhős körzetek is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 10-17 fokról, délutánra 22-28 fokig melegszik a levegő.

/via: MTI/
/címlapkép: Hudacsek Lőrinc/

Hirdetés