19.4 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapMinden másMár gyűjtik a kidobott karácsonyfákat

Már gyűjtik a kidobott karácsonyfákat

Baranya – Január 8. és 31. között gyűjti be a feleslegessé vált fenyőfákat a Dél-Kom Nonproft Kft. A fákat a kommunális hulladék szállítási napokon viszik el.

A cég azt kéri, hogy a fenyőket, csupaszon, díszektől, karácsonyfatalptól, és egyéb hulladékoktól mentesen tegyék ki a kukák mellé jól megközelíthető helyre. Továbbá, hogy a másfél méternél nagyobb fenyőket kettévágva helyezzék ki, ezzel is elősegítve az elszállításukat. A fák kidobásánál ügyeljünk arra is, hogy ne akadályozza az autós, és gyalogos forgalmat, illetve a parkolást.

A Dél-Kom arra is ad ötleteket, hogyan hasznosíthatjuk újra a fenyőket ha van kertünk. Az ágakat például használhatjuk az évelő növények ágyásainak takarásához. Egy másik hasznos megoldás lehet ha a mulcsba tesszük a megmaradt ágakat. Kisebb darabokra vágva és szétszórva a kertben, vagy az ágyások között jót tesznek a talajnak.

A földlabdás fenyőket a cég pécsi ügyfelei fel is ajánlhatják

A Dél-Kom azon pécsi ügyfelei akik földlabdás fenyőfát vásároltak, januárban felajánlhatják  azokat a város közterületeinek díszítésére. A felajánlásokat a BIOKOM Nonprofit Kft. központi épületében, a Pécs, Siklósi út 52. szám alatt várják. Az ily módon összegyűjtött fenyők a városi Csemetekertbe (Tüskésréti út) kerülnek tavaszig, ahol a szakszerű gondozás után Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más