kedd, május 17, 2022
KezdőlapMinden másMagyarországra is érkeztek szalmonellás Kinder csokik, ezeket a termékeket kerüld el

Magyarországra is érkeztek szalmonellás Kinder csokik, ezeket a termékeket kerüld el

Az EU több tagállamában jelentettek szalmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők; a belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

    

A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók. A táblázatot folyamatosan frissítik. A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján Magyarországon eddig hatféle termék érintett a visszahívásban:

  • a Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
  • a Kinder Surprise Maxi 100g,
  • a Kinder Mix 198g,
  • a Kinder Maxi Mix 133g,
  • a Kinder Mini Eggs 250g,
  • a Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g.

 A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el. Kérdéseikkel és panaszaikkal a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához forduljanak.

A szalmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.

További cikkeink

Minden más

Random