25.7 C
Komló
2024. július 13.
spot_img
KezdőlapMinden másLeszámol a PTE a PET-el

Leszámol a PTE a PET-el

Pécs – Megszünteti a műanyag, PET-palackos vizek, illetve italok beszerzését a Pécsi Tudományegyetem – közölte az intézmény az MTI-vel.

A magyarországi felsőoktatási intézmények között elsőként október 1-jétől száműzi a PET palackos üdítőket a Pécsi Tudományegyetem, helyettük újrahasznosítható, üveges kiszerelésű termékeket vásárolnak majd a rendezvényekre, konferenciákra. Emellett a karokon hetven ingyenes víztöltő állomást helyeznek ki.

A döntés egyik indokaként említették, hogy a Pécsi Tudományegyetem négy éve csatlakozott a „Zöld egyetem” programhoz, amelynek egyik legfontosabb üzenete a környezettudatos szemlélet erősítése, a folyamatos nyitottság, fogékonyság az ökológiai lábnyomot csökkentő újdonságok iránt.

Magyarországon évente 1,4-1,5 milliárd PET-palack kerül forgalomba, s ezeknek csak töredékét, csupán 7-8 százalékát dolgozzák fel újra; a PTE így „intézményi szinten is támogatja a környezettudatosságot” a döntéssel. – nyilatkozta Jenei Zoltán, egyetemi kancellár, a projekt ötletgazdája az MTI-nek.

A vizes és üdítős palackok „száműzése” után a PTE tervei szerint hasonló környezetbarát kezdeményezés indul majd: újrahasznosított, komposztálható anyagból készült tányérokat, evőeszközöket, poharakat, dobozokat használnának az egyetem büféjében és egyéb vendéglátóegységeiben, valamint minden, az intézményhez köthető rendezvényen.

/forrás: MTI/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más